Uzvišenje

Uzvišenje - Ruskov, Milen | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ruskov, Milen
DIMENZIJA
7,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Uzvišenje.pdf
ISBN
7775039454846

OPIS

Milen Ruskov je bugarski Cervantes. Glavni likovi Uzvišenja—u Bugarskoj proglašenog najboljim romanom u posljednjih dvadeset i pet godina—predstavljaju Bugarsku na isti način na koji Don Quijote i Sancho Panza predstavljaju Španjolsku. Tu je čak i kljuse Rocinante—Djed Jovan. Urnebesno zabavan pikarski roman o avanturama dvojice obješenjaka, polupismenog Giča koji sebe doživljava kao narodnog prosvjetitelja, i Asenča, ne baš bistrog, ali dobroćudnog Gičova suputnika, smješten je u drugu polovicu 19. stoljeća, u doba dizanja bune protiv turske vlasti. Dvojac, najčeš­ će pješice, krstari Bugarskom, upada iz jedne pustolovine u drugu, dok se naposljetku ne nađe opkoljen turskim vojnicima… Ruskov je za potrebe romana stvorio novi jezični idiom. Uzvišenje je uistinu izniman literarni doživljaj. Milen Ruskov (1966.), nagrađivani je bugarski književnik i prevoditelj. Diplomirao je bugarsku flologiju na Sveučilištu u Sofji 1995. godine. Njegov roman Uzvišenje (2011.) dobio je Nagradu Hristo G. Danov za doprinos nacionalnoj kulturi, Nagradu Zlatni vijek bugarskog Ministarstva kulture, Nagradu Elias Canetti za najbolju fkciju te nagradu za književnost Europske unije 2014. godine, a po njemu je snimljen i igrani flm. Ruskov radi kao honorarni prevoditelj za različite bugarske izdavače.

Jorge Bucay ... župa Uzvišenja svetog Križa - Osijek 6, Retfala. župa Uzvišenja Svetog Križa, Osijek 6 - Retfala, Powered by Retfala - nezavisni info portal and designed by Slavko Štrekelj, Powered by Retfala - nezavisni info portal and designed by Slavko Štrekelj Retfala je osječka gradska četvrt koja se nalazi na zapadnom dijelu grada..

S Križevca se ne silazi bez križa, nego s križem, ali s UzVIŠEnje: Želja nam je potaknuti tjelesnu aktivnost i boravak u prirodi uz učenje osnovnih planinarskih vještina s jedne strane, a s druge strane duhovno rasti kroz teške tjelesne napore te molitvu i askezu povezanu kroz dugotrajna hodočašća koja su krajnji cilj ove aktivnosti. Oprisavci - Uzvišenje Svetog Križa tel./faks 035/227 267 Kbr. 174, 35213 Oprisavci Filijala: Poljanci, Trnjanski Kuti [email protected] Darko Tvrdojević, župnik .

POVEZANE KNJIGE