Bijela mačka

Bijela mačka - d`Aulnoy, Marie Catherine | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
d`Aulnoy, Marie Catherine
DIMENZIJA
4,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Bijela mačka.pdf
ISBN
2964039757327

OPIS

Pažljiv čitatelj u ovoj će bajci naći neke poznate motive: ponešto podsjeća na Ljepoticu i zvijer, premda s obrnutim ulogama, ponešto na Matovilku. No Bijela Mačka prethodi objema spomenutim pričama. Premda autorica – koja je živjela u sedamnaestom stoljeću – ovaj tekst nije namijenila djeci, vjerujemo da će najmlađi, kao i svi ostali čitatelji, znati uživati u njezinom mačjem dvoru i vilinskom voću, dramatičnim obratima i diskretnom smislu za humor, u čudesnom svijetu blistavih boja u kojemu je sve moguće i sve završava dobro

Isprva mu je ta pustolovina bila zabavna. ... Mačka je za Egipćane bila sveta životinja koju su, kad bi mačka uginula, mumificirali, dok se u Japanu, bijela mačka Maneki smatra simbolom sreće, a zbog toga se naziva Sretna mačka, te se čak koristi kao "kasica" za prikupljanje novca. No Bijela Mačka prethodi objema spomenutim pričama.

Nije mogao pronaći pravi put, a nije susreo živu dušu. Isprva mu je ta pustolovina bila zabavna.

POVEZANE KNJIGE