Bijela mačka

Bijela mačka - d`Aulnoy, Marie Catherine | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
d`Aulnoy, Marie Catherine
DIMENZIJA
9,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Bijela mačka.pdf
ISBN
3128819892793

OPIS

Pažljiv čitatelj u ovoj će bajci naći neke poznate motive: ponešto podsjeća na Ljepoticu i zvijer, premda s obrnutim ulogama, ponešto na Matovilku. No Bijela Mačka prethodi objema spomenutim pričama. Premda autorica – koja je živjela u sedamnaestom stoljeću – ovaj tekst nije namijenila djeci, vjerujemo da će najmlađi, kao i svi ostali čitatelji, znati uživati u njezinom mačjem dvoru i vilinskom voću, dramatičnim obratima i diskretnom smislu za humor, u čudesnom svijetu blistavih boja u kojemu je sve moguće i sve završava dobro

Mačka spada među najomiljenije kućne ljubimce. 69 milijuna mačaka živi u američkim domovima gdje su vrlo popularne, dok u cijelom svijetu živi preko 600 milijuna mačaka. Kućni ljubimci > mačke - prodaja mačaka u malim oglasima na oglasniku Njuskalo.hr Perzijska mačka je u prošlosti smatrana statusnim simbolom.

Iz tog postupka se razvilo vjerovanje kako zloduh jaše mačku ... Bijela mačka, očito preplašena, pokušavala je pronaći sigurnost koja je u ruševinama djelovala jako nedostižno. Uokolo su njuškali i psi tragači koji i danas pretražuju mjesto pogibije oca i sina u slučaju da se u blizini, u ruševinama, nalazi još netko kome treba pomoć, a preplašena mačka plaho ih je gledala pokušavajući se držati što dalje. Bijela mačka s različitim očima Od davnih vremena, vjerovalo se da mačke s različitim očima donose sreću svakom domu.

POVEZANE KNJIGE