Put u Gonars

Put u Gonars - Petković, Nikola | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petković, Nikola
DIMENZIJA
9,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Put u Gonars.pdf
ISBN
7946843175352

OPIS

Bakar. Drugi svjetski rat. Mlada žena usred noći odvedena je i internirana u Gonars, fašistički logor u Italiji. Iza nje ostaju četverogodišnja kći i suprug. Što je proživjela u “spektaklu jada i ljudske degradacije”? Kako su nakon njezinog odlaska živjeli njezina kći i suprug? Kako oni pored kojih je dotad svakodnevno prolazila? Je li logor ikad napustila? Je li on ikad napustio nju? Nikola Petković oko motiva logora, u koncentričnim krugovima, mijenjajući rakurse pripovijedanja, priča romanesknu kroniku Bakra u Drugom svjetskom ratu – priču malih povijesti Grada koji je, na jedinstven način, ujedno i glavni lik. Tretirajući povijest kao književnost i fikcionalizirajući zbilju Grada i njegovih stanovnika, Petković nam priča o njihovim snovima, patnjama i “zagubljenim” iluzijama. O autoru Književnik, esejist i kritičar Nikola Petković rođen je 1962. Redoviti je profesor na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Autor je osamnaest knjiga raznih rodova, žanrova i vrsta. Put u Gonars njegov je četvrti roman.

Autor je osamnaest knjiga raznih rodova, žanrova i vrsta. Put u Gonars njegov je četvrti roman.

u mjestu Gonars koje se nalazi u blizini Palmanove u sjevernoistočnoj Italiji.. Zatočenici u koncentracijskim logoru bili su Slovenci i Hrvati.Pri otvaranju logora 5.343 ljudi (među njima 1.643 djece) dovezeno je iz okolice Ljubljane, te iz Koncentracijskog ... U petak 15.11.

POVEZANE KNJIGE