Put u Gonars

Put u Gonars - Petković, Nikola | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petković, Nikola
DIMENZIJA
12,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Put u Gonars.pdf
ISBN
9645129655188

OPIS

Bakar. Drugi svjetski rat. Mlada žena usred noći odvedena je i internirana u Gonars, fašistički logor u Italiji. Iza nje ostaju četverogodišnja kći i suprug. Što je proživjela u “spektaklu jada i ljudske degradacije”? Kako su nakon njezinog odlaska živjeli njezina kći i suprug? Kako oni pored kojih je dotad svakodnevno prolazila? Je li logor ikad napustila? Je li on ikad napustio nju? Nikola Petković oko motiva logora, u koncentričnim krugovima, mijenjajući rakurse pripovijedanja, priča romanesknu kroniku Bakra u Drugom svjetskom ratu – priču malih povijesti Grada koji je, na jedinstven način, ujedno i glavni lik. Tretirajući povijest kao književnost i fikcionalizirajući zbilju Grada i njegovih stanovnika, Petković nam priča o njihovim snovima, patnjama i “zagubljenim” iluzijama. O autoru Književnik, esejist i kritičar Nikola Petković rođen je 1962. Redoviti je profesor na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Autor je osamnaest knjiga raznih rodova, žanrova i vrsta. Put u Gonars njegov je četvrti roman.

Arhiva članaka. Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

8četvrtak), u Narodnoj čitaonici i knjižnici Novi Vinodolski s početkom u 18 sati. ZAGREB - Nagrada tportala za najbolji hrvatski roman, vrijedna pedeset tisuća kuna, dodijeljena je u ponedjeljak u Zagrebu Nikoli Petkoviću za "Put u Gonars", roman objavljen u izdanju Profila koji tematizira traume vremena, spašavanje vlastite egzistencije, svoga i života drugih. "Drago mi je da ste prepoznali, ako ne nužno literarnost romana, a naravno ima i toga u njemu, onda onaj ... U organizaciji Gradske knjižnice Rab, Documente - Centra za suočavanje s prošlošću i Pučkog otvorenog učilišta Rab, uz potporu Grada Raba, u petak, 2.

POVEZANE KNJIGE