Pčele

Pčele - Friedenthal, Meelis | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Friedenthal, Meelis
DIMENZIJA
10,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Pčele.pdf
ISBN
5168639862203

OPIS

Nakon što je pod nerazjašnjenim okolnostima morao pobjeći sa sveučilišta u Leidenu, mladić Laurentius kreće u estonski grad Dorpat da nastavi studirati. Jedina pratnja na dalekom putovanju kroz kišovite sjeverne predjele njegova je šarena papiga Clodia, koja ga nesretnim spletom okolnosti napušta. Kad stigne u Dorpat, vjerovanja u vještice i vrbin-kralja kojima su Estonci obuzeti bude u Laurentiusu mutna, no jeziva sjećanja. Protiv melankolije se bori na različite načine, i vrbovom korom i puštanjem krvi, no tek će mu tajnovita crnokosa posjetiteljica vratiti želju za životom. Pčele Meelisa Friedenthala sjajan je roman smješten u Estoniju iz 17. stoljeća. Pomalo bajkovit, pomalo mističan, ovaj roman od kojeg vas prolaze trnci nesumnjivo je sjajna prilika za upoznavanje s estonskom književnošću i jednim od njezinih najistaknutijih suvremenih pisaca. “Poetično i uzbudljivo.” – Huffington Post “Napisano divnim i profinjenim jezikom… Veliki užitak čitanja.” – ELM (Estonian Literary Magazine) “Povijesna književna fikcija s daškom mračnijih, natprirodnih sila — napisana takvim stilom da vas obuzima i preplavljuje vaš um. Divan prikaz kako znanstvena volja nadvladava praznovjerje, pri čemu se Friedenthal koristi stvarnim povijesnim događajima kako bi pojačao svoju priču.” – Raul Chapa, BookPeople “I učeno i poetično.” – Kirkus Reviews

Fino mljevenje šećera u PRAH, kao brašno! OLX PRO. 65 KM.

Prije nekoliko tjedana smo svjedočili donaciji u pogačama za prihranu pčela koja je dostavljena pčelarima na potresom stradalom području, a prema saznanjima spremaju ... Pčele čuvarice Pčele radilice stare oko 3 tjedna koje čuvaju ulaz u košnicu. Pčele izviđačice Pčele radilice koje istražuju nove izvore peluda, nektara, propolisa, vode ili novi dom za pčelinji roj.

POVEZANE KNJIGE