Meduza

Meduza - Lispector, Clarice | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lispector, Clarice
DIMENZIJA
11,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Meduza.pdf
ISBN
4580450882754

OPIS

Knjiga nedokučiva žanra, koja se ne čita nužno od početka, zbirka je misli koja ponire onkraj struje svijesti. Autorica se prepušta snovitim i senzualnim doživljajima – mirisima cvijeća, slobodi životinjskih nagona, preispitivanju značenja umjetnosti… Djelo je potraga za smislom života i ljudskog bivstvovanja u svijetu. Stil je kompleksan, difuzan, gotovo fantazmagorički. Medij knjževnosti povremeno se pretvara u eter glazbe. Roman Meduza – na portugalskom Živa voda – zbiva se na duhovnom, psihološkom planu na kojem duša razgovara s cijelim tijelom. Čini se da glas u romanu govori sam sa sobom, uglavnom preispitujući svoj položaj u ‘određenom trenutku’. Trenutak se čas pojavljuje kao ljubavnik, čas kao noćna mora, beživotni sugovornik koji nema oblika, koji ne osjeća, ne odgovara, samo jest. O čemu ova knjiga govori? O svemu što nije opipljivo. Može se početi čitati u bilo kojem dijelu, jer u njoj nema logičnog reda, ali cijelo vrijeme je prisutna napetost. Ovo je Clarice u svojoj biti. Sadašnji trenutak u nastojanju da ga se uhvati: “Da, ovo je život sagledan kroz život”

Ovdje u Pizzeria Meduza - Zagreb pronaći će te ukusne Pizza, Salate, Meksička, Sendviči kuhinje. Isprobajte naše specijalitete koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, spremljene od uvijek svježih namirnica! U Pizzeria Meduza, recept uspjeha je jednostavan - samo uz odličnu hranu i uslugu do stalnih i vjernih kupaca. [email protected]; facebook; linkedin; Meduza d.o.o.

Najzanimljiviji članci, slike i video vezani za temu MEDUZA. Meduza. Featuring Dermot Kennedy.

POVEZANE KNJIGE