Ovuda smo nekada hodali

Ovuda smo nekada hodali - Westo, Kjell | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Westo, Kjell
DIMENZIJA
5,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Ovuda smo nekada hodali.pdf
ISBN
9831996916685

OPIS

Roman o gradu i našoj želji da budemo viši od travePremdase Prvi svjetski rat bliži kraju, 1918. u Finskoj drama tek počinje. Zemlja u nastajanju postaje poprište žestokih sukoba crvenih i bijelih u kojima svatko mora odabrati stranu. Nesuđena nogometna zvijezda Allu tako nastavlja put svog oca proletera, a tek koju godinu stariji Cedi u građanskom ratu vidi priliku da oslobodi svoje ubilačke nagone. Cedijeva sestra Lucie odabire živjeti u svijetu jazza, u kojem je glavni problem kako zaobići prohibiciju, dok njihov prijatelj Eccu bijeg od proživljenih strahota pronalazi u fotografiji. Svima njima povijest je nepovratno oduzela snove o ljubavi i slavi, no u pitanje dolazi i golo preživljavanje… Ovuda smo nekada hodali epska je priča o Helsinkiju koja podsjeća na Altmanove Kratke rezove. Ovom uzbudljivom sagom o gradu i ljudima na jednom od važnijih povijesnih raskrižja 20. stoljeća Kjell Westö potvrdio je da je jedan od najboljih suvremenih nordijskih autora. Izvanredan roman! “Intenzitet, intelektualna preciznost i elegancija kojima Westö dočarava pulsi­rajući Helsinki u vihoru povijesnih promjena nenadmašni su.” – Hufvudstadsbladet “Dirljiv, snažan roman koji čitatelj neće htjeti ispustiti iz ruku. Westö nikada ne piše sentimentalno ili nekritički.” –Västra Nyland “Kjell Westö piše cijelim srcem. Njegovi likovi kao da vam na uho šapuću svoje priče i brzo će vam postati stalo do svake pojedinačne sudbine.” –Sundsvalls Tidning “Sjajan povijesni roman koji se bez optužbi i provociranja, već uporno i s tugom hvata u koštac s onime o čemu se u Finskoj šuti.” –Dagens Nyheter “Postoji li uopće u švedskom jeziku bolji stilist od Kjella Westöa?” – Kristianstadbladet

Ona postaje poprište žestoko crvenih i belih u kojima svako mora odabrati stranu. Ovuda smo nekada hodali epska je priča o Helsinkiju koja podsjeća na Altmanove Kratke rezove. Ovom uzbudljivom sagom o gradu i ljudima na jednom od važnijih povijesnih raskrižja 20.

Leave a Comment. Premda se Prvi svjetski rat bliži kraju, 1918.

POVEZANE KNJIGE