A onda više nije bilo nikoga

A onda više nije bilo nikoga - Adair, Gilbert | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Adair, Gilbert
DIMENZIJA
8,80 MB
NAZIV DATOTEKE
A onda više nije bilo nikoga.pdf
ISBN
7499236543173

OPIS

Posljednja knjiga iz serije o Evadne MountU mirnome švicarskom gradiću Meiringenu, poznatom isključivo po puslicama i Muzeju Sherlocka Holmesa, ubijen je kontroverzni pisac Gustav Slavenski, koji je svojim antiameričkim djelima zaslužio fetvu radikalnih domoljuba s druge strane oceana. No nema sumnje da će zločin, počinjen na prilično živopisan način, biti detaljno istražen, jer osim visokog dužnosnika Interpola i dvojice britanskih obavještajaca u Meiringenu se zatekla i pomalo kontroverzna autorica krimića, zvijezda Čina Rogera Murgatroyda i Zagonetnog stilskog incidenta Evadne Mount. Ta živopisna postarija gospođa usto dobiva i priliku za obračun s neodgovornim piscem, glavom i bradom Gilbertom Adairom. S njim je naime još odavno sklopila pomalo bizaran dogovor: on će, naravno uz odgovarajuću kompenzaciju i prikladan tretman, upotrijebiti njezin lik i djelo kao inspiraciju za svoje romane. Budući da se Gilbert nije držao pogodbe, njihov će ponovni susret krenuti neočekivanim tijekom. Treći dio trilogije o Evadne Mount Gilbert Adair napisao je u svojoj najboljoj maniri. A onda više nije bilo nikoga umnogome je klasični krimić, ali gledan kroz postmodernističke naočale. Nažalost, to je ujedno i posljednja knjiga iz Adairova pera. Evadne je izvrstan komični lik. Daily Express Vrlo zabavno i vrlo pametno. Evening Standard Uz Gilberta Adaira uistinu se veže odlična zabava. Scotsman Genijalno! Ovo je najzabavniji Adairov roman. Scotsman Dostojni hommage djelima Agathe Christie. Sunday Times Čitajući ovu knjigu zbilja sam se divio autoru. Naime, cijelo sam se vrijeme smješkao, smijuckao i odsrca smijao… Philip French, Observer Čak ćete se i zbog fusnota smijati naglas. Knjiga je britkija i od ubojičina oružja! Sunday Herald

je za nju bila najturbulentnija do sada. Ustaša ju je oteo iz ruku njenog oca, a ona je vikala: „Ne daj me, čiko, ne daj me!" i nakon toga Anka nikad više nije viđena. Анку Илишевић (1938) из села Врбашка (општина Градишка), усташе су отеле из наручја њеног оца Милована, пред логором ... - Nije bilo puno svađa u ovih tridesetak godina, a i kad ih je bilo, trajale su kratko.

U njegovoj kući u Lipiku nije bilo nikoga kada smo došli, a susjedi u šoku pričaju kako ne mogu vjerovati da se tako dobrom čovjeku dogodilo takvo zlo. Umjesto velike pompe i dočeka europskih doprvaka kakav smo gledali lani, ove godine sve je bitno drugačije. Izbornik Lino Červar najavio je odlazak, a u zagrebačkoj zračnoj luci nije ih dočekao gotovo nitko Prije nešto više od mjesec dana hrvatske rukometašice na zagrebačkom aerodromu ... Dnevno je umiralo oko 80 ljudi, a najgore je bilo 16.

POVEZANE KNJIGE