Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija

Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija - Krašić, Wollfy | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krašić, Wollfy
DIMENZIJA
7,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija.pdf
ISBN
8078375248309

OPIS

Tema ove knjige iznimno je znanstveno relevantna jer obrađuje do sada slabo ili nedovoljno obrađeno pitanje odnosa između hrvatske političke emigracije i Hrvatskog proljeća u socijalističkoj Jugoslaviji. Ona je istovremeno uvid u složene probleme unutar slojevite i rasute hrvatske emigrantske organizacije te jednako tako i dubinski prikaz svih neuralgičnih točaka u hrvatskoj političkoj i društvenoj povijesti druge polovice 1960-ih i početka 1970-ih godina. Zahvaća se duboko u problem osjetljivosti i solidarnosti između različitih protagonista političkih previranja u Hrvatskoj u vrijeme reformnih zbivanja kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća i njegovih recepcija među hrvatskim emigrantima u Europi i svijetu. Na taj način ova knjiga može biti poticajna i za istraživanje raznih drugih tema koja proizlaze iz istraživanja predstavljena u ovoj knjizi, kao što su povijest hrvatske emigracije, hrvatska politička povijest u socijalističkoj Jugoslaviji, istraživanja biografija hrvatskih emigranata i sl. Ova je knjiga od izuzetnog interesa za historiografiju, ali i za sve koje zanima hrvatska povijest 20. stoljeća. “Wollfy Krašić navodi sve potrebne potankosti u ovoj raznovrsnosti – kako bi objasnio suvislost položaja emigracije u jugoslavenskoj politici. Autor tumači zbivanja u zemlji i emigraciji sa stajališta historiografije i emigrantske publicistike. Knjiga je izvrsno planirana i napisana. Gotovo nema odlomka bez znanstvena izazova. Rijetko se dogodi da je rad na nepoznatoj ili zanemarenoj temi jednak važnosti te teme. Knjiga Wollfyja Krašića jedno je od takvih iznimnih ostvarenja.” – Iz predgovora prof. dr. sc. Ive Banca

"Trilogija" je bila istovremeno hvaljena i kritizirana ne samo u partijskom Josipa Broza Tita hrvatska emigracija smatrala je glavnim krivcem za slom hrvatskog proljeća i represije koje su kasnije uslijedile, što je vidljivo iz velikog broja napisa. Ključne riječi Hrvatska revija; Hrvatska politička emigracija; Hrvatsko proljeće 1971.

Ova je knjiga od izuzetnog interesa za ... Hrvatska politička emigracija, hrvatski reformni pokret, ideja o hrvatskom miru, Vjekoslav Luburić, Jakša Kušan, SSSR, Branimir Jelić, akcija Feniks 72, Hrvatsko narodno vijeće, Bruno Bušić, Hrvatski književni list, Hrvatska revija Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija, 2016., doktorska disertacija, Filozofski fakultet, Zagreb CROSBI ID: 927201 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca Naslov Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija [Wollfy Krašić] on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers.

POVEZANE KNJIGE