Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija

Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija - Krašić, Wollfy | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krašić, Wollfy
DIMENZIJA
6,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija.pdf
ISBN
7906923920561

OPIS

Tema ove knjige iznimno je znanstveno relevantna jer obrađuje do sada slabo ili nedovoljno obrađeno pitanje odnosa između hrvatske političke emigracije i Hrvatskog proljeća u socijalističkoj Jugoslaviji. Ona je istovremeno uvid u složene probleme unutar slojevite i rasute hrvatske emigrantske organizacije te jednako tako i dubinski prikaz svih neuralgičnih točaka u hrvatskoj političkoj i društvenoj povijesti druge polovice 1960-ih i početka 1970-ih godina. Zahvaća se duboko u problem osjetljivosti i solidarnosti između različitih protagonista političkih previranja u Hrvatskoj u vrijeme reformnih zbivanja kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća i njegovih recepcija među hrvatskim emigrantima u Europi i svijetu. Na taj način ova knjiga može biti poticajna i za istraživanje raznih drugih tema koja proizlaze iz istraživanja predstavljena u ovoj knjizi, kao što su povijest hrvatske emigracije, hrvatska politička povijest u socijalističkoj Jugoslaviji, istraživanja biografija hrvatskih emigranata i sl. Ova je knjiga od izuzetnog interesa za historiografiju, ali i za sve koje zanima hrvatska povijest 20. stoljeća. “Wollfy Krašić navodi sve potrebne potankosti u ovoj raznovrsnosti – kako bi objasnio suvislost položaja emigracije u jugoslavenskoj politici. Autor tumači zbivanja u zemlji i emigraciji sa stajališta historiografije i emigrantske publicistike. Knjiga je izvrsno planirana i napisana. Gotovo nema odlomka bez znanstvena izazova. Rijetko se dogodi da je rad na nepoznatoj ili zanemarenoj temi jednak važnosti te teme. Knjiga Wollfyja Krašića jedno je od takvih iznimnih ostvarenja.” – Iz predgovora prof. dr. sc. Ive Banca

Wollfyjem Krašićem. Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija Uvjerljivo je opisano rađanje revolucionarne ideje o hrvatskome miru, odnosno potrebi da nekad ideološki podijeljeni i u ratu sukobljeni Hrvati, kao i njihovi potomci, trebaju prijeći preko starih sukoba i razlika i zajednički raditi na stvaranju samostalne hrvatske države. Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE Hrvatsko proljeće, naziv za reformno razdoblje u hrvatskoj politici, društvu i kulturi, posebno obilježeno legitimiranjem hrvatskoga nacionalnog identiteta i traženjima koja iz njega proizlaze.

- Lokacija: Gradska knjižnica Otok 2. Tomislav Đurasović, Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija: međusobni odnosi i utjecaji, ujedinjenje i zajednička borba za Hrvatsku 3.

POVEZANE KNJIGE