Gledajući odgovore

Gledajući odgovore - Manojlović, Sonja | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Manojlović, Sonja
DIMENZIJA
10,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Gledajući odgovore.pdf
ISBN
6138467429962

OPIS

“Plodna nesigurnost određenih tekstova u ovoj novoj pjesničkoj zbirci Sonje Manojlović tretira mogućnost inače evidentne dvojbe o kondicijama suvremenog svijeta. Logocentrizam a svojim upornim tvrdnjama o najboljem mogućem svijetu dolazi vlastitom dvojbenošću na opravdanu naplatu u senzibilnijeg, modernijeg i naposljetku zahtjevnijeg čitatelja. Pozicioniranjem (ženskog) Subjekta u gomili nastavlja se i dalje trajna i precizna istraga o aktualnom stanju vlastite persone u svijetu neselektivne informacije i klišeiziranih afektivnih učinaka. Istraga o humanim, sociološkim i političkim kondicijama slabo kotirajućeg Subjekta i njegova ugroženog humanuma, kao odavno izabrana poetska strategija kvalitetne hrvatske pjesnikinje, a Gledajući odgovore nova je reakcija poznate autorice na ponudu svijeta bez orijentira i respektabilnoga moralnog kapitala.” – Branko Maleš

Što se, dakle, točno dogodilo nakon utakmice, kako je uopće došlo do ovakvog epiloga? Odgovore je ponudio sportski direktor Rijeke, Ivan Mance: DON Damir Stojić, katolički svećenik koji se pri zaređenju zavjetovao na celibat, obožava pitanja i odgovore o seksu i seksualnim temama, barem sudeći po njegovom javnom djelovanju na Facebooku i u komunikaciji s mladim katolicima. Stojić odgovara na pitanja katolika na portalu Bitno.net, a neizbježna su i pitanja o seksu. Osamdeset i pet pristiglih naslova koji zadovoljavaju uvjete natječaja kandidira za drugu po redu bienalnu Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu U večerašnjoj emisiji ugostit ćemo pjesnikinju Sonju Manojlović, čut ćemo njezine netom objavljene pjesme iz knjige "Gledajući odgovore" te razgovarati o razlozima bavljenja poezijom kao i o odgovorima koji se ne čekaju, nego gledaju.

Logocentrizam a svojim upornim tvrdnjama o najboljem mogućem svijetu dolazi vlastitom dvojbenošću na opravdanu naplatu u senzibilnijeg, mo Istraga o humanim, sociološkim i političkim kondicijama slabo kotirajućeg Subjekta i njegova ugroženog humanuma, kao odavno izabrana poetska strategija kvalitetne hrvatske pjesnikinje, a 'Gledajući odgovore' nova je reakcija Sonje Manojlović na ponudu svijeta bez orijentira i respektabilnoga moralnog kapitala. (Branko Maleš) Naručite u VBZ online bookstore-u poznati naslov "Gledajući odgovore" autora "Manojlović, Sonja".

POVEZANE KNJIGE