Izlet na Kras

Izlet na Kras - Soklić, Milan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Soklić, Milan
DIMENZIJA
4,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Izlet na Kras.pdf
ISBN
7781681742407

OPIS

Krajem devetnaestog stoljeća Trst je jedna od najživljih luka na Mediteranu – tu se slijevaju trgovci, znanstvenici, bonvivani. Habsburška Monarhija i vladavina cara Franje Josipa čine se vječnima. Mladi biolog, netom svršeni doktor Hans Driesch na svome putu u Napulj zastaje u Trstu, gdje će proboraviti sedam nezaboravnih dana i noći. Smješten u ljupkom pansionu, upoznaje svoje sustanare, veselu češku trgovačku obitelj, svoga rivala sa studija te niz drugih likova. Ljubavnici, prevaranti i osiromašeni građani, svi oni nalaze se u Trstu da bi kao vrhunac svoga boravka odlučili posjetiti okolicu Trsta, vidjeti kako izgleda kraški kraj i uživati u prirodi. Ono što je trebao biti bezazlen izlet pretvorilo se u neizvjesnu avanturu u kojoj će se razotkriti tko je tko, i kakve tajne svatko od slučajnih suputnika krije, od talijanskog iredentista koji želi zabilježiti položaje tršćanske ratne luke do kćeri trgovca koja je odavno obeščašćena te samo pokušava pronaći naivnog muža koji će sakriti njezinu sramotu. Izlet na Kras mala je epizoda u životu junaka, ali ona savršeno oživljava duh prijelaza stoljeća koji najbolje karakterizira upravo Hans Driesch, znanstvenik, budući filozof i osnivač vitalizma. Sedam tršćanskih dana i noći koje je minuciozno opisao Milan Soklić pohvala je vitalizmu, životu, humoru, erotici, svemu što život čini sretnim čak i u naizgled bezizlaznim situacijama u kakvima su se junaci našli izgubljeni na tršćanskom Krasu.

Povpraševanje za izlet V kolikor vam je lažje, nas seveda lahko pokličete na 031 337 339 ali 05/611 79 62 ali pišete na naš e-mail: [email protected] Na kolesarsko pot se priključimo v Izoli, na križišču med Leninovo in Prešernovo ulico se usmerimo proti gričevju v zaledju in nato kmalu opazimo oznako za kolesarsko pot. Zavijemo desno v smeri proti Strunjanu in Portorožu.

Sedam tršćanskih dana i noći koje je opisao Milan Soklić pohvala je vitalizmu, životu, humoru, erotici, svemu što život čini sretnim... ČUDOVITI KRAS - dežela poezije, pršuta in terana Že od 30,90€ na osebo! ... Zapeljite se na izlet, srečajte se s tamkajšnjimi domačini in uživajte v naravnih lepotah doline Nadiže in reke Ter! AVTENTIČEN IZLET V BENEŠKO SLOVENIJO Že od 35,90€ na osebo! IZLET NA KRAS, DEVIN IN DOBERDOB V okviru aktiva upokojenih medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske pri DMSBZT Gorenjske smo tudi letos organizirali izlet, tokrat na Kras, Devin in Doberdob.

POVEZANE KNJIGE