Njemački život

Njemački život - Hansen, Thore D. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hansen, Thore D.
DIMENZIJA
3,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Njemački život.pdf
ISBN
6330086960399

OPIS

Čemu nas danas uči životna priča Goebbelsove tajniceKako samog sebe i sebi slične vidi takozvani običan čovjek u službi nacističkog režima i što iz toga možemo naučiti danas? Brunhilde Pomsel bila je tajnica jednog od najmonstruoznijih zločinaca u ljudskoj povijesti Josepha Goebbelsa, s njim je bila do posljednjega dana. Njezina ispovijed koju je dala u svojoj sto i trećoj godini života nevjerojatna je i ilustrativna. U priči Brunhilde Pomsel – od odrastanja u Berlinu za vrijeme ekonomske krize, dolaska nacista na vlast do ratnih godina, kraja Drugoga svjetskog rata i sudbine u poraću – pratimo razmišljanja običnog građanina koji pred svime zatvara oči, koji samo radi svoj posao. Bez obzira na to što joj prijatelji nestaju, bez obzira na to što se grozi masovnih skupova, ona je cijelo vrijeme bila jedan kotačić opasnoga stroja. Njemački životjedna je od onih knjiga koja nas se itekako tiče i danas kada iznova gledamo rast populizma u cijelome svijetu, kada iznova svi samo rade i gledaju svoj posao. Brunhilde Pomsel kada pripovijeda o svojem životu, priča priču u koju vjeruje, napetu i zanimljivu i kada otkriva i kada skriva, kada ulazi u proturječja i kazuje naizgled nevažne sitnice. Thore D. Hansen na temelju je njenih intervjua napisao veličanstvenu knjigu, podsjetnik da put do pakla svatko popločuje svojim malim nedjelovanjima. “Čitajući ovu knjigu, moramo se nadati da mi možemo naučiti povijesne lekcije kako ih ona nije htjela naučiti.” – Claire Mulley, Daily Telegraph “Koliko je relativna njezina percepcija o tome što piše u povijesnim knjigama i o tome što je vjerovala da je doživjela, itekako je vidljivo i u njezinu opisu poslijeratnog razdoblja.” – Susanne Hermanski, Süddeutsche Zeitung “Odlična prilika da sami sebe upoznate i da si postavite važna pitanja.” – Anne-Catherine Simon, Die Presse

Dotičnoj starici ime je Brunhilde Pomsel. Na javnu je scenu iskoračila 2016.

26. veljaČe - 5.oŽujka 2017. Googleova besplatna usluga u trenu prevodi riječi, fraze i web-stranice s engleskog na više od 100 jezika i obratno. Život vrijedan življenja - Život majke troje djece se preokrene kad joj zabunom dijagnosticiraju terminalnu bolest - Pogledajte video i opis za seriju Život vrijedan življenja (Bom Sucesso / A Life Worth Living) Poznati njemački film Život drugih izvrsna je psihološka drama s elementima špijunskog filma.

POVEZANE KNJIGE