Unutarnji neprijatelj

Unutarnji neprijatelj - Šodan, Damir | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šodan, Damir
DIMENZIJA
8,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Unutarnji neprijatelj.pdf
ISBN
5342979884508

OPIS

U najnovijoj, petoj zbirci poezije naslovljenoj Unutarnji neprijatelj, pjesnik, dramski pisac, prevoditelj i urednik, Damir Šodan, nastavlja razvijati poetiku hibridnog “infrarealizma” suprotstavljajući metahistorijske i intimističke impulse u želji da na presjecištima osobnih i općih iskustava u svojevrsnom peripatetičkom zamahu, brzom izmjenom povijesnih, geografskih i duhovnih toposa, opipa i registrira bilo zeitgeista. Autor je pritom svjestan da je jedan od znakova vremena posvemašnje potiranje granica između dokumentarnog i fikcionalnog diskursa, što pjesniku pruža veliku slobodu, ali mu istodobno nameće i nemalu odgovornost pri kreiranju novih stihov(a)nih svjetova.

Grabi sebi, a otima od naroda. DOŠLO JE VRIJEME ZA ... Križarski ratovi: Templarski pogled - Unutarnji neprijatelji i katastrofa 1204.

MARC zapis - ID: 19512 ... sinovi hercegovine - hercegovino moja domovino1. sinovi hercegovine 2017 - hercegovino, moja domovino (tekst i glazba: ivan Ćuže)2.

POVEZANE KNJIGE