Suli u avanturi 2 – putovanje

Suli u avanturi 2 – putovanje - Nemet, Sven | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nemet, Sven
DIMENZIJA
6,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Suli u avanturi 2 – putovanje.pdf
ISBN
1211165168118

OPIS

Negdje oko podneva jednog vrelog dana dok je bezbrižno drijemala cijela savana, neočekivani posjet narušio je mir i okrenuo naglavce afrički svemir. Tako započinje avantura nova koja krije putovanje iz snova za dragu nam dugovratku Suli, o njoj ste sigurno svašta čuli. U ovoj priči čak i žirafe lete, a krokodili se, zamislite, lijepih riječi sjete, dok nova poznanstva iz dalekog svijeta vode junake na drugi kraj planeta… Nakon prve uzbudljive i dirljive slikovnice o neustrašivoj žirafi Suli koja u afričkoj savani traži krdo kojem bi se priključila, u ovom nastavku ona se odvažila putovati do Hrvatske. Postala je slavna i dobila pismo iz zoološkog vrta u Zagrebu da dođe u posjetu. Brzo je spakirala kofere, ali ne zna koliko je dalek put. Pa joj prijatelji pokušavaju pomoći savjetima kako da dođe tamo. Tu se nađe i hvalisavi pilot krokodil Grom koji ima avion i povede je na put. Koliko je Suli ljubazna, hrabra i draga, toliko je Grom bezobrazan, grub i plašljiv. Budući da su izgubili pismo, ne znaju točno kuda idu, pa se po sjećanju voze. Tako prvo navrate u Finsku, pa u Pariz, Veneciju da bi na kraju stigli do Zagreba! Na svakom od tih mjesta jedna im draga životinja pomogne, a na kraju i Grom nauči reći hvala! Simpatične i zabavne rime te duhovite i krasne ilustracije opet ističu izvanrednu priču i daju divan ton ovoj poučnoj slikovnici. U istoj seriji: – Suli u avanturi – prijateljstvo MAJA ŠIMLEŠA Rođena sam u Zagrebu prije četrdeset godina. Odmalena sam voljela slikovnice i knjige, a raznorazne priče i scenarije smišljala sam i sama. Kad bih ih pokušala oživjeti u stvarnosti, obično bih razveselila svoje roditelje – skidali su me s prozora, gelendera, čak i lustera te pokušavali uvjeriti da je pogubno hodati strmim stubama u prevelikim i previsokim štiklama. Danas sam simultana prevoditeljica i profesorica koja obožava svoj posao. A kad skinem slušalice i uskočim u tenisice, uživam u onim drugim životnim ulogama koje su me najviše definirale – udana sam i mama 9-godišnje djevojčice. Ponekad se i sama osjećam kao dijete; uz nepresušnu želju za igrom i vrckavu maštu i dalje smišljam priče, avanture i iznenađenja, tražeći nove prozore u svijet. I svim srcem vjerujem da je to najdragocjenije nasljeđe koje ostavljam svojoj kćeri. SVEN NEMET Akademski sam slikar. Ilustriram, crtam, slikam, fotkam, radim stolne i videoigre, stripove i crtiće. U Međunarodnom centru za usluge u kulturi u Zagrebu vodim radionice stripa i likovne radionice. U zoološkom vrtu najviše volim gledati žirafe. Zapravo volim gledati i nosoroge, ma i vidre, i slonove, i tukane, i mravojede ako ne spavaju, a tek hobotnice i rakune…

"Na preskake" sam čitala stihove; iako su mi rime baš sjele, primijetila sam puno teksta, a k tome je na naslovnici bilo istaknuto da se ovo djelo našlo na popisu izborne lektire za 1. i 2.

Dokumenti; Povijesni podsjetnik; Često postavljena pitanja; E-Katalog. Upute za pretraživanje kataloga; Digitalizirani Moslavački list Predstavljanje slikovnica za djecu autorice Maje Šimleše.Njezine dvije slikovnice Suli u avanturi - prijateljstvo i Suli u avanturi - putovanje govore o neustrašivoj žirafi Suli koja proživljava razne zabavne avanture.Sve o Suli, njezinom nastanku i budućim avanturama, autorica će interaktivnim razgovorom kroz igru ispričati djeci OŠ Šime Budinića i svima zainteresiranima. Ovo je pustolovina s afričkog juga gdje mala žirafa traži svog druga.

POVEZANE KNJIGE