Lacan: Imaginarna jedinstvenost subjekta nasuprot autentičnom ja

Lacan: Imaginarna jedinstvenost subjekta nasuprot autentičnom ja - Pavić, Ladislav | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavić, Ladislav
DIMENZIJA
10,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Lacan: Imaginarna jedinstvenost subjekta nasuprot autentičnom ja.pdf
ISBN
3108925348660

OPIS

Izniman znanstveni rad o francuskom psihoanalitičaru i psihijatru Jacquesu Marieju Émileu Lacanu (1901. – 1981.), jednog od velikih mislilaca prošlog stoljeća, vrijedan je uvid u njegovu intelektualnu baštinu. O Lacanu se u Hrvatskoj piše vrlo malo, a malo je i prijevoda njegovih djela. Iznimna i vrijedna pozornosti, knjiga dr. sc. Ladislava Pavića jedna je od malobrojnih koje popunjavaju tu prazninu. Dr. Pavić bavi se kompleksnim i, po nekim mišljenjima, kontroverznim Lacanovim promišljanjima o psihološkom razvoju čovjeka, njegovoj žudnji za uspostavljanjem vlastitog identiteta u složenim društvenim odnosima, strukturi ljudske psihe te, naravno, o jeziku kao polazišnoj točki. Knjiga je važan doprinos suvremenim promišljanjima u području psihoanalize (i psihoterapije), ali i u području humanističkih znanosti, osobito filozofije jezika. To je prva knjiga takve tematike na hrvatskom jeziku. Knjiga je vrlo korisna akademskoj zajednici – studentima, ali i znanstvenicima različitih struka: medicinarima, humanistima, psiholozima, politolozima, sociolozima i dr. Novi pogled na Lacanovu misao poticaj je za stvaranje, pa čak i revidiranje, stajališta o mjestu subjekta u društvu, o funkcijama jezika u zajednici i o tome kako nas jezik određuje u drugim nejezičnim aspektima života.

I sad smo u nedoumici, jer to prisno čovječno nikad ne traje samo kao postavljeno u vremenu, niti si osigurava svoj prostor, nego biva ispostavljeno i kao izvrgnuto Academia.edu is a platform for academics to share research papers. Lacan - Imaginarna jedinstvenost subjekta nasuprot autentičnom Ja. Ladislav Pavić ... Lacan: Imaginarna jedinstvenost subjekta nasuprot autentičnom ja.

Web narudžbe: +385 51 324 010 Email:[email protected] Radno vrijeme (za tel.

POVEZANE KNJIGE