Pjevaj dušo nespokojna

Pjevaj dušo nespokojna - Ward, Jesmyn | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ward, Jesmyn
DIMENZIJA
4,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Pjevaj dušo nespokojna.pdf
ISBN
6906883416855

OPIS

Intimni portret obitelji i epska priča o nadi i životnoj borbi, Pjevaj dušo nespokojna bavi se ružnim istinama što se kriju u srcu Amerike i snagom – kao i ograničenjima – obiteljskih veza. Jojo ima trinaest godina i pokušava dokučiti što čini muškarca. Njegova majka, Leonie, u stalnom je sukobu i sa sobom samom i sa svima oko sebe. Ona je crna, a otac njezine djece bijel. U stalnoj borbi sa svim okrutnim činjenicama vlastitog života, Leonie želi biti bolja majka, ali ne uspijeva na prvo mjesto staviti ičije želje osim svojih – pogotovo želju za drogom. Kad oca njezine djece otpuste iz zatvora, Leonie sjeda u auto i s djecom i prijateljicom kreće na put, na sjever, u srce Mississippija: prema državnom zatvoru Parchmanu. Jojo susretne dječaka, duha koji će ga poučiti o odnosu oca i sina, o naslijeđu, nasilju i ljubavi. Pjevaj dušo nespokojna napisana je bogato i izražajno i uvodi roman ceste u dvadeset prvo stoljeće, vodeći čitatelja ruralnim dijelovima Amerike.

Dušo moja, k'o ... Dušo moja, ja ne znam više koliko dugo ovdje stojim dok slušam kako liju kiše pod mračnim prozorima tvojim. Dušo moja i kada krenem tako bih rado da se vratim ti ne znaš da je pola mene ostalo s' tobom da te prati.

Fill in your details below or click an icon to log in: Email (required) (Address never made public) Name (required) Website. You are commenting using your WordPress.com account. Pjevaj dušo nespokojna / Jesmyn Ward; s engleskoga prevela Ira Martinović - 24sata.

POVEZANE KNJIGE