U okovima geografije

U okovima geografije - Marshall, Tim | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marshall, Tim
DIMENZIJA
3,39 MB
NAZIV DATOTEKE
U okovima geografije.pdf
ISBN
7273535852077

OPIS

Da bismo razumjeli što se događa u svijetu, redovito se laćamo politike, ekonomije, međunarodnih ugovora. Međutim, bez zemljopisa, jasno poručuje Tim Marshall, nikada nećemo imati potpunu sliku događaja: svaki put kada svjetski čelnici donose važne političke odluke, u stvari, moraju uzimati u obzir prisutnost mora i rijeka, planinskih lanaca i pustinja. Svi su vođe ograničeni geografijom, njihove izbore sužavaju zemljopisna obilježja. Kako to da moć Kine i dalje raste? Zašto se Europa nikada neće doista ujediniti? Zašto se Putin doima opsjednutim Krimom? Zašto je Sjedinjenim Američkim Državama bilo suđeno da postanu svjetska velesila? Odgovori na ova i mnoga druga pitanja, sadržani su u deset zamljopisnih karata, pomno odabranih za ovu knjigu, koje opisuju svijet od Rusije do Latinske Amerike, od Bliskog istoka do Afrike, od Europe do Koreje. Jasnim ali strastvenim stilom, Marshall govori o tome kako su, kroz povijest, geografska obilježja svake pojedine zemlje uvjetovala njezinu snagu i njezine slabosti, te jednako tako, nastoji zamisliti budućnost najkritičnijih točaka našega planeta.

... „Pokazuje kako geografija oblikuje ne samo povijest nego i sudbinu… U svijetu koji je svakim danom sve složeniji, kaotičniji i povezaniji, ova knjiga je koristan i koncizan vodič Pun naslov dela je : ''U okovima geografije - Deset zemljovida koji govore sve što morate znati o globalnoj politici''.

Međutim, bez zemljopisa, jasno poručuje Tim Marshall, nikada nećemo imati potpunu sliku događaja: svaki put kada svjetski čelnici donose važne političke odluke, u ... U okovima geografije - Postalo je otrcano pomišljati, ali i govoriti, da živimo u iznimno nestabilnim vremenima. Govore nam da svijet nikad nije bio manje predvidljiv.

POVEZANE KNJIGE