Čuvar i vuk

Čuvar i vuk - Natt och Dag,Niklas | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Natt och Dag,Niklas
DIMENZIJA
9,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Čuvar i vuk.pdf
ISBN
2198893310025

OPIS

1793. Četiri su godine prošle od pada Bastille i više od godinu dana nakon smrti kralja Gustava III. Zavjerenički šapat i paranoja Švedsku su pretvorili u bačvu baruta. Za eksploziju je dovoljna iskra, a ta bi iskra lako mogla biti tijelo koje je iz kužnog jezera Fatburena izvukao pripadnik stockholmske gradske straže, obogaljeni bivši vojnik Mickel Cardell. Tko je mladi muškarac bez nogu i ruku, očiju, zuba i jezika? Tko ga je i zašto podvrgnuo tako okrutnoj smrti? Istraga koju uz Mickelovu pomoć vodi briljantni pravnik Cecil Winge nije samo potjera za ubojicom, nego i utrka sa smrću, koja je na mladom istražitelju već ostavila svoj neizbrisivi trag. Od krčmi i straćara u sirotinjskim četvrtima pa sve do palača stockholmskog visokog društva, u gradu i čovjeku postoje mjesta koja skrivaju najmračnije tajne i gotovo nezamislivo zlo, a Niklas Natt och Dag u Čuvaru i vuku odvest će nas na svako od njih i ostaviti bez daha. Svaki redak ovog povijesnog noira potez je na veličanstvenom portretu Stockholma 18. stoljeća, grada koji nije tek pozornica, nego još jedan u nizu moćnih i životnih protagonista čije sudbine Niklas Natt och Dag plete u roman toliko dobar, šokantan i uzbudljiv da ćete još dugo pričati o njemu. “Izvrsno napisan povijesni triler pun okrutnosti, ali i topline i ljudskosti.” – iz obrazloženja Nagrade za najbolji prvijenac Švedske akademije pisaca krimića 2017. “Veličanstveni Stockholm Noir… Povijesni roman koji razotkriva korijene moderne Švedske pune proturječja.” – Aftenposten “Sjajan roman, Čuvar i vuk ne dopušta vam da ga prestanete čitati! Niklas Natt och Dag nemilosrdno odbija odvratiti pogled od blata, pijanstva, prljavštine, cinizma, bijede i bolesti. Tek ponekad, usred te neutješne, najcrnje odbojnosti, vješto će umetnuti prizore melankolične nježnosti, koji nas pogađaju utoliko jače zato što nisu zamišljeni da bi pružili nadu, već da bi istaknuli ono što je nemogućnost života. Ako povremeno i zaplačete, ne sramite se – ovaj roman i želi da vas zaboli.” – Aftonbladet “Grub, hladan, ciničan i povremeno krvav roman u kojemu ćete pronaći i toplinu i suosjećajnost.” – DAST Magazine

- Spreman sam na to. Previous „Vuk Drašković je na svoju ruku potpisao ugovor sa NATO!" Next TESTIRAJTE SVOJ DOM: Ovih 5 znakova garantuju da u vašoj kući vlada pozitivna energija. Ako vaš automobil neće da se pokrene, iako je sve u redu sa paljenjem, vrlo je verovatno da vas vaš anđeo čuvar ne pušta sada na put. Bolje je da poslušate pesmu koja se tada emituje na radiju... Sejo Brajlović za "Avaz": Donirat ću 100.000 KM da se kupe vakcine za moju Ilidžu. Foto: Profimedia.

Personal Blog. Page TransparencySee More. Çuvar — İranın İlam ostanının İlam şəhristanının Çuvar bəxşində şəhər və onun mərkəzi.

POVEZANE KNJIGE