Biste bez lica

Biste bez lica - Vujčić, Josip | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujčić, Josip
DIMENZIJA
3,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Biste bez lica.pdf
ISBN
5131850868855

OPIS

Novinar Martin Oblak objavio je na nekom liberalnom portalu tekst „Tko je A. K. (47) – čovjek za kojeg niste smjeli čuti“, čisti fake news koji pogađa žuđeni fantazam društva opsjednutog retuširanjem prošlosti. Od tog trena u prvom romanu Josipa Vujčića „Biste bez lica“ fabula prati rast, uspon, eskalaciju i iščezavanje te vijesti, a roman predstavlja medijsku mašineriju i histeriju sudionika društva spektakla koji formiraju percepciju: novinare raznih profila, mitomane, političare od (pok)orne mladeži do stranačkih vođa i Predsjednice, PR-ovce i njihove ovce… Cijelim cirkusom koordiniraju Mario i Marijo, uber-piarovci vlasti i opozicije, (su)parnjaci, povremeno i ljubavnici, cinici sa sadističkim crtama. To ne prolazi bez vrlo konkretnih posljedica za sve, jer laž je unaprijeđena u istinu, pa i Oblak na kraju romana doživi svoju „istinu“, voltaireovsku idilu u koju useljava – darvinizam. „Biste bez lica“ su farsa koja prokazuje društvo spektakla kao društvo spletakla i banalnih motiva i do sada najuvjerljiviji roman o, ne samo našoj, suvremenosti. Josip Vujčić piše raskošno, upućeno i duhovito, refleksija je prirodno stanje njegove tipkovnice kao i brzi, nekad otpjevani, dijalozi. Vješto i lako ispripovijedan, sve kao u videoigrici, btw igrajući se i podsmjehujući, roman je ovo pun ekrana i pop-popudbine, komponiran od poglavlja nazvanih po pjesmama, s playlistom, roman koji predstavlja manipulativne potencijale novih tehnologija kao dio naše svakodnevice. I režisere naših života. Kruno Lokotar

Roman Biste bez lica opisuje tijek fake newsa, a priču započinje novinar Martin Oblak. Zapravo se radi o satiričkom tekstu o tajnovitom A.K.(47) kojeg opisuje kao jakog dobrog čovjeka koji je pomogao drugima i zauzimao se za njih. JOSIP VUJČIĆ BISTE BEZ LICA.

Sviđaju li vam se ove brade i biste li ih nosili ili dopustili svojim partnerima da ih nose, svakako provjerite u galeriji. Depiliranje lica voskom trebali biste izbjegavati ako imate dijabetes ili proširene vene, bradavice, prištiće, madeže ili osip na licu. Koža opečena suncem također ne bi smjela biti depilirana.

POVEZANE KNJIGE