Biste bez lica

Biste bez lica - Vujčić, Josip | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujčić, Josip
DIMENZIJA
3,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Biste bez lica.pdf
ISBN
1858564512583

OPIS

Novinar Martin Oblak objavio je na nekom liberalnom portalu tekst „Tko je A. K. (47) – čovjek za kojeg niste smjeli čuti“, čisti fake news koji pogađa žuđeni fantazam društva opsjednutog retuširanjem prošlosti. Od tog trena u prvom romanu Josipa Vujčića „Biste bez lica“ fabula prati rast, uspon, eskalaciju i iščezavanje te vijesti, a roman predstavlja medijsku mašineriju i histeriju sudionika društva spektakla koji formiraju percepciju: novinare raznih profila, mitomane, političare od (pok)orne mladeži do stranačkih vođa i Predsjednice, PR-ovce i njihove ovce… Cijelim cirkusom koordiniraju Mario i Marijo, uber-piarovci vlasti i opozicije, (su)parnjaci, povremeno i ljubavnici, cinici sa sadističkim crtama. To ne prolazi bez vrlo konkretnih posljedica za sve, jer laž je unaprijeđena u istinu, pa i Oblak na kraju romana doživi svoju „istinu“, voltaireovsku idilu u koju useljava – darvinizam. „Biste bez lica“ su farsa koja prokazuje društvo spektakla kao društvo spletakla i banalnih motiva i do sada najuvjerljiviji roman o, ne samo našoj, suvremenosti. Josip Vujčić piše raskošno, upućeno i duhovito, refleksija je prirodno stanje njegove tipkovnice kao i brzi, nekad otpjevani, dijalozi. Vješto i lako ispripovijedan, sve kao u videoigrici, btw igrajući se i podsmjehujući, roman je ovo pun ekrana i pop-popudbine, komponiran od poglavlja nazvanih po pjesmama, s playlistom, roman koji predstavlja manipulativne potencijale novih tehnologija kao dio naše svakodnevice. I režisere naših života. Kruno Lokotar

listopada u 19 sati Vinyl Baru u Bogovićevoj 3 (Zagreb).. Promociju će pjesmom otvoriti Nera Stipičević u pratnji pijanistice Kosjenke Turkulin.U kojoj mjeri lažne vijesti (fake news) uređuje naše živote, jesu li pametni ljudi postali suviše lijeni i je li nužno loše kad laž ... Pred do kraja ispunjenom dvoranom Arte sinoć je u organizaciji Gradske knjižnice Makarska predstavljena knjiga Biste bez lica, književni prvijenac našeg sugrađanina 'na privremenom radu u Zagrebu' Josipa Vujčića.

K. (47) - čovjek za kojeg niste smjeli čuti", čisti fake news koji pogađa žuđeni fantazam društva opsjednutog retuširanj... Ove brade protežu se samo jednom stranom lica, prolaze bradom, savijaju se pored usana i završavaju u brkovima bez spajanja s ostatkom brade.

POVEZANE KNJIGE