Nikad robom

Nikad robom - Gerovac, Goran | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gerovac, Goran
DIMENZIJA
5,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Nikad robom.pdf
ISBN
1597508305794

OPIS

U danima u kojima nova vijest jedva poživi jedan dan novinar, urednik i romanopisac Goran Gerovac uspio je iskočiti iz okvira tržišno i medijski zadanog vremena. Njegove kolumne objelodanjene proteklih godina u prilogu dnevnih novina pod egidom “Nikad robom”, preuzetom od kultnog, danas bi se reklo, antifašističkog stripa jedne generacije, nadživjele su javne povode i živote političara i procesa koje su ih potaknule. Objedinjene i ukoričene one su danas ne samo vrhunsko štivo nego i snažni autentični poziv za otpor porobljenom i zarobljenom svijetu. Riječ je, dakako, o igri riječi: sveprisutna, izvorno talijanska riječ robba, kojom se definira glavni sastojak i cilj tržišnog gospodarstva, odavno je u Hrvatskoj značenje s predmeta proširila na ljude i njihove odnose. Zato Gerovca valja čitati s dvostrukim ključem, to je poruka s dva koda ili po narodski: nema predaje, nema prodaje. U eruditskom rafalu slobode i borbe za dobro ove naše male nesretnice, Goran Gerovac ostaje jedan od zadnjih pravih, “starinskih” novinara. Novinara pisaca. Novinara mislilaca. Novinara koji ne izdaju predivnu profesiju i koji ne izdaju nas ni sebe. Goran Gerovac piše direktno, ali nikada banalno, piše hrabro, lako i snažno, i pritom je potpuno angažiran u dekonstrukciji naših svakodnevnih narodnopolitičkih zabluda i budalaština. Zvonimir Boban Gerovac je vrsni promatrač društva koji stalno propituje cijelu lepezu nedodirljivih istina: nacija, država, vojska, manjine, povijest… Previše razloga da postane meta “Čuvara”. Ljevici je njegov diskurs zasigurno bliži jer u prvi plan stavlja pojedinca nasuprot kapitalu, kolektivu, naciji, naravno sve dok se ne uhvati propitivanja njihovih “Čuvara” i njihove “istine”. A desnica? Ona ga čita i uživa kad udari po “Čuvarima” revolucije, naravno, ne njihove. Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista Goran Gerovac rođen je 1967. u Karlovcu. Radi u Večernjem listu u čijem je političkom magazinu Obzor i objavio kolumne koje su uvrštene u ovu zbirku. Do sada je objavio knjigu kratkih priča i tri romana. Živi u Zagrebu.

Profile: Cassette label started in 1984. operated by Bojan Đorđevi ... Užička republika.

povez: meki - novinski sa 1 klamaricom broj stranica: 32 boja: naizmenično crno bele stranice i stranice u boji datum postavljanja aukcije: 09.01.2021. Nikad robom Mijat Lakićević 06/02/2014 Odmah da kažem da ne mislim da ova polemika treba da se pretvori u „raspravu o Hajeku", u „gađanje" citatima itsl. Usporedno sa njom, u istom formatu i izgledu izvorna serija izlazi isto sa brojem 195, ali sa promjenom naziva Nikad robom - Crtana škola.Od broja 196 dodaje se broju rimsko II, i tako izlazi do kraja školske godine do broja 203. Školske godine 1969/70 izašlo je još 30 brojeva i time završava izlaženje Crtane škole. NIKAD ROBOM - br.96 - USAMLJENA KULA; Previous Next.

POVEZANE KNJIGE