Vrijeme vukova

Vrijeme vukova - Foulds, Adam | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Foulds, Adam
DIMENZIJA
12,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrijeme vukova.pdf
ISBN
9427229301167

OPIS

Vrijeme vukova prati četiri različite sudbine koje se isprepleću u krvavom vrtlogu Drugoga svjetskog rata. Dok ambiciozni Englez Will sanja o političkom usponu koji će mu rat omogućiti, a Amerikanac Ray o filmovima koje će snimati ako preživi, jedan pastir i jedna kneginja nadaju se promjenama na Siciliji gdje se drevni običaji i mafijaški obračuni sukobljavaju s novim poretkom i novim zakonima. Vrijeme je vukova, kad se ne zna odakle prijeti veća opasnost – od neprijateljskih granata, domaćih doušnika ili susjeda koji ti u ratnom metežu radi o glavi. Oči u oči sa smrću, likovi Fouldsova romana traže izlaz, dok se oko njih na ruševinama gradi novi svijet, zloslutno nalik na stari. Roman prati četiri različite životne priče koje se isprepleću u vrtlogu Drugoga svjetskog rata. Glavni likovi suočeni su s užasima rata, a svi oni traže izlaz u razmišljanjima o tome što će napraviti od svojih života kada rat završi. Amerikanac Ray sanja o filmovima koje će snimati ako preživi, ambiciozni Englez Will razmišlja o političkom usponu koji će mu rat omogućiti, a jedan pastir i jedna kneginja očekuju promjene na Siciliji na kojoj se mafijaški obračuni i drevni običaji miješaju s novim zakonima.

godine tijekom Domovinskog rata. Bitka je završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog ... Grad Vukovar provodi projekt sanacije javnih raspela i sakralne baštine na području Vukovara. ‎Dobitnik nagrade Encore i European Union Prize for Literature Uži izbor za nagrade Man Booker i Walter Scott Vrijeme vukova prati četiri različite sudbine uhvaćene u krvavi vrtlog Drugog svjetskog rata.

S engleskoga prevela Maja Šoljan. Vrijeme vukova prati četiri različite sudbine koje se isprepleću u krvavom vrtlogu Drugoga svjetskog rata. Dok ambiciozni Englez Will sanja o političkom usponu koji će mu rat omogućiti, a Amerikanac Ray o filmovima koje će snimati ako preživi, jedan pastir i jedna kneginja nadaju se promjenama na Siciliji gdje se drevni običaji i mafijaški obračuni sukobljavaju s novim poretkom i ... Vrijeme je vukova, kad se ne zna odakle prijeti veća opasnost - od neprijateljskih granata, domaćih doušnika ili susjeda koji ti u ratnom metežu radi o glavi.

POVEZANE KNJIGE