Krajobrazi

Krajobrazi - Detoni, Dubravko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Detoni, Dubravko
DIMENZIJA
8,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Krajobrazi.pdf
ISBN
4305311753499

OPIS

Nakon čitanja AndersenaDubravko Detoni u formi dnevničkih zapisa, dakle svakodnevnog bilježenja svijeta oko sebe, ispisuje fascinantan tekst, tekst koji možemo iščitavati i kao prozu i kao poeziju i kao mikroeseje o svakodnevici, prolaznosti ili pak umjetnosti. No jednako tako, ili još važnije, Dubravka Detonija, jednog od naših najznačajnijih suvremenih kompozitora, nikada nije zanimala samo poruka, već i način na koji je ona prenesena. Detonija zanima sama bit riječi, njezina izvornost i njezino pretvaranje u nešto drugo. On se vraća Hansu Christianu Andersenu, kojega iščitava dječački zaigrano pa potom stvara svoju razigranu kompoziciju, pjesmu u prozi ili prozu u pjesmi. Svojim imaginarnim intimnim dijalogom s Andersonom, Mozartom, prirodom, glazbom, ali nadasve jezikom – jer jezik je i glazba i matematika, i umno i zaumno – Detoni iznova kreira. Kod Dubravka Detonija jezik je instrument kojim se on igra i poigrava, od kojeg stvara nove, drugačije slike i metafore, jezik postaje ili, bolje rečeno, ostaje osnovna građa ne samo teksta već i mišljenja i promišljanja samoga. Detonijevi Krajobrazi ili Nakon čitanja Andersena knjiga su koja se može čitati i razumjeti na onoliko načina koliko je pogleda na svijet.

Cilj nam je približiti prirodu korisniku uvođenjem prirodnih elemenata u urbana područja, a krajnji cilj nam je zadovoljstvo korisnika. Tu smo ukoliko trebate savjet ili ideju kako osmisliti vašu okolinu. Krajobrazi Konvencija o europskim krajobrazima usvojena je 20.

Cijena 170 kn ~ 23 € Pošalji poruku Veleprodajna cijena: Približno: Netto cijena: PDV: Šifra oglasa: 29909487 Podijeli Spremi Osnovne informacije Lokacija Grad Zagreb, Črnomerec, Črnomerec Stanje novo. Opis oglasa.

POVEZANE KNJIGE