Sluškinje

Sluškinje - Stockett, Kathryn | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stockett, Kathryn
DIMENZIJA
6,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Sluškinje.pdf
ISBN
2788482166506

OPIS

Tri naizgled obične žene povući će nimalo običan potez. Dvadesettrogodišnja Skeeter vratila se kući nakon što je diplomirala na sveučilištu u Mississippiju. Možda je sa sobom i donijela diplomu, no godina je 1962. i njezina majka neće biti zadovoljna dok na prstu svoje kćeri ne ugleda prsten. Skeeter bi utjehu potražila kod svoje drage sluškinje Constantine, no ova je u tajanstvenim okolnostima nestala s lica zemlje. Aibileen je crna sluškinja, mudra žena dostojanstvena držanja, koja odgaja svoje sedamnaesto bijelo dijete. Nešto se u njoj prelomilo nakon što joj je voljeni sin poginuo, a da šefovi ni okom nisu trepnuli. Predano odgaja djevojčicu koja joj je povjerena, premda zna da im je objema srce vjerojatno slomljeno. Minny, Aibileenina najbolja prijateljica, tusta je i niska ženica najdulje jezičine u Mississippiju. Nadaleko je poznata kao vrsna kuharica, no svojim si je jezikom u stanju skuhati velike nevolje koje su je koštale još jednog zaposlenja. Posao će naći kod ljudi koji su u gradu dovoljno kratko da za njezin loš ugled još nisu čuli, no i oni imaju svojih tajni. Naoko potpuno različite, priče tih triju žena isprepliću se dok se one potajno sastaju i na kocku stavljaju sve što imaju kako bi se oslobodile zagušujućih granica koje im određuje njihov grad i vrijeme u kojem žive. Jer granice nekad postoje upravo da bi se prelazile. Ovaj bezvremeni bestseler do danas je objavljen u 35 zemalja i prodan u više od 7 milijuna primjeraka te je proveo više od 100 tjedana na listi najprodavanijih naslova The New York Timesa. Filmska adaptacija, s nezaboravnom glumačkom ekipom predvođenom Octavijom Spencer, osvojila je jednog Oscara kao i još tri nominacije. Dirljiv roman koji pršti humorom i nadom, Sluškinje su bezvremena i univerzalna priča o pravilima kojima se povinujemo i onima koja jednostavno moramo zaobići.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Ulični performans "Sluškinje ustaju" organizirala je Udruga "Domine" koja ove godine slavi 16 godina postojanja, a svojom šetnjom zainteresirali su turiste, ali i domaće. - Je li ovo riječ o snimanju kadrova serije "Sluškinjina priča", najčešće je pitanje koje su nam postavili turisti koji su s oduševljenjem slikavali svaki njihov korak. Sluškinje, dramski tekst francuskoga pisca Jeana Geneta, dramatičara i političkog aktivista prošloga stoljeća, jednoga od istaknutih predstavnika avangardnog teatra, ali i teatra apsurda - komad je koji svojom nedvojbenom aktualnošću pronalazi svoj put do suvremenog gledatelja, gotovo zahtijevajući nova uprizorenja i ponovna čitanja ... Jean Genet: Sluškinje - paralelna ekspozicija.

U veljači 2018. poručile su "nisam sluškinja" na Cvjetnom trgu Ulicama Splita volonterke i aktivistkinje Udruge Domine održale su performans "Sluškinje ustaju" koji je ... Vstopnice za SLUŠKINJE, 26.04.2018 ob 20:00 v Mala scena.

POVEZANE KNJIGE