Slatko – gorko

Slatko – gorko - Danler Stephanie | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Danler Stephanie
DIMENZIJA
3,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Slatko – gorko.pdf
ISBN
2433997053269

OPIS

“Razvit ćeš okus. Osjet okusa je točka na jeziku zadužena za sjećanja. Mjesto na kojem okusima i teksturi hrane pripisuješ riječi. Blagovanje postaje vještina, opsjednutost jezikom.”Ovako upoznajemo Tess, 22-godišnju pripovjedačicu u srcu ovog uzbudljivog romana. Ispaljena naglo poput metka iz dosadnog, uhodanog života, Tess napušta svoj provincijski gradić jer samu sebe vidi u odabranom središtu svijeta. Dok stanuje posve sama u unajmljenoj sobici u New Yorku, dobila je posao iz snova u poznatom restoranu na Trgu Union. Tada počinje živjeti kaotičnim, iscrpljujućim, privilegiranim životom pomoćne konobarice, i na poslu i u slobodno vrijeme. Okružena ambicioznim ljudima kojima je konobarski posao samo prolazna stanica na putu do boljeg posla, slave i bogatstva Tess će željeti samo jedno: postati vrhunska konobarica! Kako su joj se počeli buditi apetiti – za hranu i vino, ali i znanje, prijateljstva i osjećaj pripadanja – zatječemo je uvučenu u mračno privlačan svijet ljubavnog trokuta. Bogat roman svih osjetila – okusa i gladi, vida i razumijevanja, ljubavi i žudnje – Slatko-gorko iznad svega govori o snazi onoga što ostaje nakon izgubljenih iluzija i o transformaciji i mudrosti koje stječemo iskustvima – slatkim i gorkim.” Stephanie Danler nova je mlada nada suvremene američke književnosti. Njezin prvi roman Slatko-gorko doživio je velike pohvale američke kritike, a mlađa ga je generacija čitatelja dočekala s oduševljenjem jer nepogrešivo opisuje svu frustraciju, nade i očekivanja mladog čovjeka u modernom New Yorku.preveden na hrvatski jezik.

Umami je peti okus koji također pripada osnovnim okusima. Otkrio ga je profesor Kikunae Ikeda još prije 100 ... Gorko - slatko je njena priča, priča o slobodi, o snovima i izboru koji vodi do njih.

travanj 2016 17:00 . Kopirali ste poveznicu članka! Dijabetes se može pobijediti poručuje Svjetska zdravstvena organizacija ukazujući time na globalni problem kojem je posvetila i Dan zdravlja kako bi se zdravim životnim stilovima bolest ... Slatko zbog informacija o kalorijama, slano zbog vitamina i minerala, kiselo zbog toga što takva hrana može biti pokvarena, ali i bogata vitaminima (naranča) te gorko, koje je našim precima najčešće signaliziralo nešto otrovno.

POVEZANE KNJIGE