Kad su Divovi hodali zemljom

Kad su Divovi hodali zemljom - Pilić, Zoran | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pilić, Zoran
DIMENZIJA
8,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Kad su Divovi hodali zemljom.pdf
ISBN
2208819112471

OPIS

Ako je zlatno doba iza nas, a uvijek se čini da jest, ako smo u međuvremenu čudom preživjeli par katastrofa, a bogove i junake odavno ne viđamo u njihovim nekadašnjim dimenzijama – moglo bi biti da već živimo u nekoj diskretnijoj postapokalipsi, ili da samo starimo, da nam se dogodio život. Priče i pripovjedački dar Zorana Pilića pokazuju da je moguće, pa čak i vjerojatno – oboje. Savršeno smještena u onom delikatnom procjepu između humora i nostalgije, drame i zaigranosti, Kad su Divovi hodali zemljom knjiga je konačnog odrastanja, zbirka neriješenih zadataka i (pre)kasnih lekcija. Sve što se u njoj događa dogodilo se nakon njezina naslova, u doba bez pozlate, kad se na ovom svijetu smanjilo sve, osim Amerike. Pilićevi junaci naime – bili oni pisci, sredovječni ljubavnici, srčani izdavači ili ostarjeli čuvari poretka; bježali od povijesti, ruševina mladosti ili ružnih sjećanja – nužno trebaju prostor u kojemu je moguće izgubiti se, a nigdje se nikada nije gubilo bolje nego u Amerikama. No to što je doba heroja prošlo ne znači da se ne može živjeti herojski. Tu, između Zagreba i Cancúna, Dalmacije i Iowe, svud gdje su nekoć hodali divovi, Zoran Pilić otkrit će uvijek iznova poneku veliku stopu i čovjeka koji je spreman kročiti baš tim tragom. Ilustracija i dizajn naslovnice Tomislav Torjanac.

Linearna "radnja", odnosno, sama priča o bendu tako je, primjerice, ispresijecana svojevrsnim flashbackovima u kojima pripovjedač priča intimnije, osobnije crtice o glavnim akterima, i to u drugom licu ... Savršeno smještena u onom delikatnom procjepu između humora i nostalgije, drame i zaigranosti, Kad su Divovi hodali zemljom knjiga je konačnog odrastanja, zbirka neriješenih zadataka i (pre ... Ako je zlatno doba iza nas, a uvijek se čini da jest, ako smo u međuvremenu čudom preživjeli par katastrofa, a bogove i junake odavno ne viđamo u njihovim nekadašnjim dimenzijama - moglo bi biti da... Za više, posjeti objavu. 2010. Baseball je više od igre.

FEKP-a. 03.06.2015 u 15:09 ZORAN PILIĆ Kad su Divovi hodali zemljom priče Fraktura 176 str., tvrdi uvez s ovitkom Cijena: 139.00 kn Riječ izdavača Ako je zlatno doba iza nas, a uvijek se čini da jest, ako smo u međuvremenu čudom preživjeli par katastrofa, a bogove i junake odavno ne viđamo u njihovim nekadašnjim dimenzijama - moglo bi biti da već živimo u nekoj diskretnijoj postapokalipsi, ili da samo ... Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam KAD SU DIVOVI HODALI ZEMLJOM.

POVEZANE KNJIGE