33 okretaja

33 okretaja - Sanchez Guevara,, Canek | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sanchez Guevara,, Canek
DIMENZIJA
10,57 MB
NAZIV DATOTEKE
33 okretaja.pdf
ISBN
2260735818101

OPIS

Tijekom svoga kratkog i intenzivnog života Canek Sanchez Guevara, unuk legendarnog Chea, gotovo u tajnosti stvorio je ovo djelo, koje je svijet osvojilo tek nakon njegove nedavne smrti. Raskrinkavanje Kubanske revolucije kao beskonačne, monotone vrtnje, razobličavanje ideala što se izlizao poput prečesto pokretane ploče, u trideset tri kratka poglavlja/okretaja pred nama će počiniti Guevarin bezimeni junak, kotačić u državnom aparatu, koji jednoga dana, naizgled ničim izazvan, odjednom zastaje i otkazuje poslušnost. Samac, crnac, opsesivni čitač i samotni šetač, izgubljen u tropikalizmu i progonjen morom o isljednicima te snom o bijegu, on je krivi čovjek na krivome mjestu, ali baš takav – najbolji svjedok kojega smo mogli poželjeti. 33 okretajanije samo izvrstan povijesni roman – to je i potresno svođenje osobnog računa, obračun između vizije revolucije u koju je vjerovao Ernesto Che Guevara i one koju je, krajem prošloga stoljeća zajedno s ostatkom Kubanaca, živio njegov unuk. Nova u nizu revolucija. “Istinski roman. Kratak roman. Brz roman. Manje od dva sata čitanja. Kraće od boksačkog dvoboja. Žešće od borbe stoljeća…” – La Cause Littéraire

Hvala, ljubavi'. Na Igorovu profilu pak nema fotografije koju je objavio početkom lipnja prošle godine, nakon što su se otpratili s Instagrama. O festivalu festival na 33 i 45 okretaja Magic Time Vinyl Festival jedinstveni je događaj na ovim prostorima na kojem se isključivo pušta glazba s ploča.

Raskrinkavanje K... Roman 33 okretaja vrlo je oštra kritika komunističke Kube, i to iz pera jednog Guevare. Glavni lik romana neimenovani je službenik kubanskoga državnog aparata.

POVEZANE KNJIGE