Tragom parfema

Tragom parfema - Caboni, Cristina | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Caboni, Cristina
DIMENZIJA
10,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Tragom parfema.pdf
ISBN
7798429281352

OPIS

Elena je još kao dijete bila željna nježnosti i ljubavi. Odrastanje sa spoznajom da je čak i vlastitoj majci bila prevelik teret uvjerilo ju je kako u životu može računati samo na sebe.Za sve obiteljske nevolje mlada je žena oduvijek krivila opsesivno traganje za savršenim parfemom, na što su žene u njezinoj obitelji potrošile desetljeća i desetljeća strpljivo prenoseći vještinu izrade parfema s koljena na koljeno, a da nijedna od njih zapravo nije pronašla miris za kojim je tragala. Upravo je zato taj svijet Eleni silno odbojan. Kada ljubav njezina života doživi potpuni fijasko, Elena shvati da su promjene u životu za nju postale pitanje opstanka. Na prijateljičin nagovor seli se u Pariz i počinje baviti upravo onim od čega cijelog života bježi – izradom parfema. Možda njezinim pretkinjama mirisi i jesu donijeli samo bol i patnju, no one nisu na svojoj strani imale jednog posve neobičnog Caila…

Boja parfema se idealno slaže sa njegovim zvučanjem. Kompozicija se otvara nježnom i svježom mandarinom, bergamotom, ličijem i nježnom breskvom.

Da li je stvarno ružno djelo i da li moram uzeti gusul nakon što se naparfemišem , toliko da NE ostaje trag za mnom, minimalno što je moguće, i da li poslije toga mi se ne prima namaz ? Allah Vam dao svako dobro. Parfem (od latinskog per = kroz i fumum = dim / per fumum = kroz dima. Izraz potječe od ranih rabljenja mirisnih dimova kao primjerice tamjana, a danas predstavlja najčešće tekuće mješavine alkohola i mirisnih tvari..

POVEZANE KNJIGE