Memory GLAGOLJICA

Memory GLAGOLJICA PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
10,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Memory GLAGOLJICA.pdf
ISBN
6047163041010

OPIS

Edukativna društvena igra za učenje glagoljice koja se može igrati na stolu s pravim karticama a uz nju dobijete i računalnu verziju prilagođenu za sve operativne sisteme. Sastoji se od 52 razlikovne kartice, postera s parovima i uputama s kratkom povijesti glagoljice.

Riječi se svaki put izmjenjuju i nalaze na drukčijim položajima u tablici, pa nijedna nova igra nije ista. Pokazivačem miša moguće je otkriti latiničnu inačicu glagoljičnih slova. glagoljica.hr, NSK Redovita mjesečna tribina Društva prijatelja glagoljice Mrežna knjiga (mnogi podatci iz ove knjige su zastarijeli, ima i pogrešnih, ali unatoč nedostatcima, knjiga je ipak od trajne vrijednosti, jedna od najcitiranijih u povijesti istraživanja hrvatske glagoljičke baštine): Projekt "Zabavna glagoljica" Objavljeno 16.

stoljeća.Već početkom 16. stoljeća sve je više potiskuje latinica.Autor ovog pisma je Ćiril, bizantski redovnik iz Soluna.Ćiril (pravim imenom Konstantin) na osnovi jezika makedonskih Slavena iz okolice Soluna sastavio je prilagođeno pismo i prevodio crkvene knjige. Igra - memori s glagoljicom https://www.stin.hr/hr/article/120/memori_s_glagoljicom Memori s glagoljicom je veoma poučna igra u kojoj učite kako izgleda koje slovo ... Staroslavenski institut; Glagoljica; Tipovi glagoljice; Trokutasta; Okrugla; Uglata; pregled slova; kratki info; počnite učiti; Uglata glagoljica Glagoljica svakako zauzima vrlo važno mjesto u hrvatskoj kulturnoj povjesti, i kako bismo ju čim više približili našim čitateljima, na ovim ćemo se stranicama posvetiti "Maloj školi glagoljice".

POVEZANE KNJIGE