Legenda

Legenda - Lu, Marie | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lu, Marie
DIMENZIJA
11,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Legenda.pdf
ISBN
7571668879639

OPIS

Istina će postati legenda. Nekadašnji SAD rascjepkao se na zemlje u stalnom međusobnom ratu. Republika ima svoje uzdanice… i svoje legende. Rođena u elitnoj obitelji u jednom od najbogatijih dijelova Republike, petnaestogodišnja June je čudo od djeteta koju pripremaju za uspjeh u najvišim vojnim krugovima. Rođen u siromaškom kraju, petnaestogodišnji Day je najtraženiji zločinac u zemlji. Ali njegovi motivi nisu ono što bi se očekivalo. Kad June izgubi brata, a Day postane glavni sumnjivac, dvoje mladih naći će se ulovljeni u opasnoj igri mačke i miša. Hoće li otkriti što ih je zapravo spojilo i do kojih će mračnih dubina njihova zemlja otići da zadrži svoje tajne – i pri tome sačuvati žive glave? Pun napetosti i akcije, ovaj roman nećete moći ispustiti iz ruku! Marie Lu rođena je u Kini, no s pet se godina zajedno s obitelji preselila u Sjedinjene Američke Države. Pisati je počela još u djetinjstvu. Prije nego što je postala profesionalna spisateljica, bila je grafička dizajnerica videoigrica. Majstorski je stvarala sugestivne urbane krajolike budućnosti u kojima elitna militantna manjina u neboderima tlači siromašne. S obzirom na njezino iskustvo u kreiranju videoigrica, nije čudno što se prema njezinu prvom romanu „Legenda“, po kojemu je cijela trilogija dobila ime, snima film. Njezina vizija distopijskog Los Angelesa jezivo je uvjerljiva, poput noćne more svakoga velegradskog stanovnika. Osim pisanjem, Marie Lu bavi se i crta­njem. Živi u Los Angelesu. Roman „Šampion“ uvršten je na popis knjiga koje morate pročitati časopisa Entertainment Weekly, a trilogiju Legenda (Legenda, Genijalka i Šampion) Američko je udruženje knjižnica uvrstilo na popis 10 najboljih knjiga.

stoljeća, kao što je većina mitova, kojima se danas služimo kada govorimo o hrvatskoj ranosrednjovjekovnoj povijesti. LEGENDA 10th Anniversary Special 駒田 航 ×LEGENDA Photo Book. 2021.02.17.

Identical twin gangsters Ronald and Reginald Kray terrorize London during the 1960s. Legenda je pravi, klasični gangsterski film sa stilom, koji će otkriti tajnu povijest zločina obitelji Kray. Korisnicima koji su pozitivno ocijenili ovaj film sviđaju se i ovi filmovi .

POVEZANE KNJIGE