Legenda

Legenda - Lu, Marie | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lu, Marie
DIMENZIJA
4,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Legenda.pdf
ISBN
4463891070613

OPIS

Istina će postati legenda. Nekadašnji SAD rascjepkao se na zemlje u stalnom međusobnom ratu. Republika ima svoje uzdanice… i svoje legende. Rođena u elitnoj obitelji u jednom od najbogatijih dijelova Republike, petnaestogodišnja June je čudo od djeteta koju pripremaju za uspjeh u najvišim vojnim krugovima. Rođen u siromaškom kraju, petnaestogodišnji Day je najtraženiji zločinac u zemlji. Ali njegovi motivi nisu ono što bi se očekivalo. Kad June izgubi brata, a Day postane glavni sumnjivac, dvoje mladih naći će se ulovljeni u opasnoj igri mačke i miša. Hoće li otkriti što ih je zapravo spojilo i do kojih će mračnih dubina njihova zemlja otići da zadrži svoje tajne – i pri tome sačuvati žive glave? Pun napetosti i akcije, ovaj roman nećete moći ispustiti iz ruku! Marie Lu rođena je u Kini, no s pet se godina zajedno s obitelji preselila u Sjedinjene Američke Države. Pisati je počela još u djetinjstvu. Prije nego što je postala profesionalna spisateljica, bila je grafička dizajnerica videoigrica. Majstorski je stvarala sugestivne urbane krajolike budućnosti u kojima elitna militantna manjina u neboderima tlači siromašne. S obzirom na njezino iskustvo u kreiranju videoigrica, nije čudno što se prema njezinu prvom romanu „Legenda“, po kojemu je cijela trilogija dobila ime, snima film. Njezina vizija distopijskog Los Angelesa jezivo je uvjerljiva, poput noćne more svakoga velegradskog stanovnika. Osim pisanjem, Marie Lu bavi se i crta­njem. Živi u Los Angelesu. Roman „Šampion“ uvršten je na popis knjiga koje morate pročitati časopisa Entertainment Weekly, a trilogiju Legenda (Legenda, Genijalka i Šampion) Američko je udruženje knjižnica uvrstilo na popis 10 najboljih knjiga.

st. Najveća je službena zbirka katoličkih legenda Acta sanctorum, koju su u ... Legenda je pojam koji ima više značenja.

A programme in 30 languages plus a film about the most famous monuments of the city. Legenda | Legend | Legenda U ono su se vrijeme ljudi tresli pred osvajačima koji su sijali užas, pustoš i smrt. Pred njihovim naletom, potpuno nespremni, ovdašnji su se pastiri obukli u životinjske kože, sakrili lica krvavim ovčjim glavama, namazali se blatom, te sjekirama, štapovima i toljagama krenuli prema neprijatelju. Legenda Uno je kvalitetna podnica univerzalne namjene, kojoj pristaju svi madraci iz naših linija Nordic, Family i Royal.

POVEZANE KNJIGE