Hrvatsko – njemački praktični rječnik

Hrvatsko – njemački praktični rječnik - Kljaić, Jasenka | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kljaić, Jasenka
DIMENZIJA
7,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatsko – njemački praktični rječnik.pdf
ISBN
3746962906770

OPIS

Suvremeni rječnik s približno 37.000 natuknica, među kojima su i nove riječi i izrazi iz suvremenoga hrvatskog leksika (koji nisu bili zastupljeni u dosadašnjim rječnicima), novost je u hrvatskoj leksikografiji i na domaćem tržištu. U Rječnik je ušao velik broj razgovornih izraza, žargonskih riječi, izraza dječjeg jezika, termina iz područja novinarstva i sl., a s obzirom na sve širu uporabu vulgarnog jezika u književnosti, dnevnom tisku i u životu, uvrštene su i takve riječi. Kako se ne bi premašio zadani opseg, uključivanje mnoštva novih, suvremenih riječi i izraza, od autorice je tražilo izostavljanje zastarjelih riječi i fraza te onih koje se rjeđe upotrebljavaju. Novost je i to što je svaka natuknica u Rječniku, uz prijevod, potkrijepljena i primjerima, što olakšava upotrebu, a navode se i nužna područja upotrebe te pobliža objašnjenja. Uz pojedine natuknice objašnjena je i njihova pravilna gramatička i stilska uporaba. Korisnicima će biti vrijedno doznati i kakvog je značenja riječ u percepciji govornika, na primjer je li ona humoristična, ironična ili pejorativna.

Pratite nas: Ukrasite vaš prostor: Subota 13 Veljača, 2021 : 40408676 zahtjeva od Utorak 03 Rujan, 2002 : Zgombić & Partneri d.o.o. Trnjanska cesta 63, PP 913 RJEČNIK OSNOVNOG NAZIVLJA PREHRANE I PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE.

Područje: Rječnici Uvez: Tvrdi uvez SKU: VBZ-1080388 Kategorija: Rječnici Oznaka: rječnik Jezik: Višejezični Biblioteka: Školska knjiga d.d. Godina izdanja: 2017 Format: 12*17,5 Broj stranica: 1454 Hrvatsko-njemački praktični rječnik / Jasenka Kljaić.

POVEZANE KNJIGE