Pridošlice

Pridošlice - Kovačić, Lojze | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovačić, Lojze
DIMENZIJA
6,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Pridošlice.pdf
ISBN
5950815365571

OPIS

Roman egzistencijalno i estetski uvjerljivo svjedoči o prijelomnom vremenskom razdoblju sa svim naglim preokretima, ratovima i revolucijama koji su zahvatili ne samo Ljubljanu, već su itekako prepoznatljivi i iz zagrebačke perspektive. Usred ratnih zbivanja umire mu otac. Dječak pod njemačkom okupacijom otkriva u sebi slikarski talent, počinje tu i tamo zarađivati crtanjem. Međutim, nastavnica slovenskog jezika otkriva u njemu nadarenost za pisanje. Počinje objavljivati prve crtice, upoznaje se s urednicima i poznatim knji evnicima (Oton upančič, Tine Debeljak). I dok rat zavrava Hitlerovom smrću, prva knjiga romana Pridolice zavrava pribli avanjem partizana Ljubljani i naslućivanjem novih muka knji evnog početnika.

190,00 kn 171,00 kn nije dostupno. ISBN: 9789532978711.

ožujka danom koji potragu za srećom, kao temeljnim čovjekovim ciljem, stavlja u prvi plan. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Pridošlica autora Carr, Robyn. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Igra Pridošlice (Alienanza ) online.Ovdje je nova igra iz Alienanza vodeća tvrtka koja stvara igre za sve moderne uređaje.

POVEZANE KNJIGE