Einsteinova najveća zabluda

Einsteinova najveća zabluda - Bodanis, David | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bodanis, David
DIMENZIJA
12,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Einsteinova najveća zabluda.pdf
ISBN
9397917289918

OPIS

Posvuda prihvaćen kao najveći genij svih vremena, Albert Einstein revolucionirao je naše razumijevanje svemira svojom općom teorijom relativnosti i omogućio nam da uđemo u atomsko doba. Ipak ga je u posljednjim desetljećima života većina aktivnih znanstvenika ignorirala, a njegovim su se zamislima protivili čak i najbliži prijatelji. Kako poznati pisac David Bodanis objašnjava u knjizi Einsteinova najveća zabluda, naznake toga iznenadnog pada mogu se naći u Einsteinovim najranijim uspjesima i osobnim kvalitetama koje su najprije bile njegove najveće prednosti. Einsteinu su mašta i samouvjerenost dobro poslužile dok je istraživao građu svemira, ali nakon novijih otkrića u području kvantne mehanike te su iste osobine potkopale njegovu potragu za konačnom istinom. Bodanis prati putanju Einsteinova intelektualnog razvoja na temelju njegova profesionalnoga i privatnog života pokazujući kako se Einsteinova uvjerenost u moć vlastite intuicije pokazala njegovom najvećom snagom, ali i konačnom propašću. Einsteinova najveća zabluda intimna je biografija proslavljenog fizičara koja prosvjećuje i otkriva koliko mnogo danas dugujemo Einsteinu te koliko je još mogao postići da nije bilo svih njegovih toliko ljudskih slabosti. Djelo obiluje anegdotama iz Einsteinova života.

Posvuda prihvaćen kao najveći genij svih vremena...Više Einsteinova najveća zabluda. Želja: Sandra , Tvoj rockaś, nadam se da će biti i tvoja knjiga :-) Sve naj od srca uz tvog najdražeg! 16.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . Einsteinova najveća zabluda; Prikazuje se jedan rezultat Grid view List view. 139,00 kn ... Einsteinova najveća zabluda : biografija Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE