Einsteinova najveća zabluda

Einsteinova najveća zabluda - Bodanis, David | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bodanis, David
DIMENZIJA
3,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Einsteinova najveća zabluda.pdf
ISBN
7540896140087

OPIS

Posvuda prihvaćen kao najveći genij svih vremena, Albert Einstein revolucionirao je naše razumijevanje svemira svojom općom teorijom relativnosti i omogućio nam da uđemo u atomsko doba. Ipak ga je u posljednjim desetljećima života većina aktivnih znanstvenika ignorirala, a njegovim su se zamislima protivili čak i najbliži prijatelji. Kako poznati pisac David Bodanis objašnjava u knjizi Einsteinova najveća zabluda, naznake toga iznenadnog pada mogu se naći u Einsteinovim najranijim uspjesima i osobnim kvalitetama koje su najprije bile njegove najveće prednosti. Einsteinu su mašta i samouvjerenost dobro poslužile dok je istraživao građu svemira, ali nakon novijih otkrića u području kvantne mehanike te su iste osobine potkopale njegovu potragu za konačnom istinom. Bodanis prati putanju Einsteinova intelektualnog razvoja na temelju njegova profesionalnoga i privatnog života pokazujući kako se Einsteinova uvjerenost u moć vlastite intuicije pokazala njegovom najvećom snagom, ali i konačnom propašću. Einsteinova najveća zabluda intimna je biografija proslavljenog fizičara koja prosvjećuje i otkriva koliko mnogo danas dugujemo Einsteinu te koliko je još mogao postići da nije bilo svih njegovih toliko ljudskih slabosti. Djelo obiluje anegdotama iz Einsteinova života.

Želja: Evelin Topalov, Draga JA! Prolaziš teško razdoblje života! Neka ti priča uljepša ovo blagdansko vrijeme! 3. David Bodanis - Einsteinova najveća zabluda Duško Ljuština - Rasprodano U ovom opširnom djelu iznesena je politička biografija Vladimira Šeksa, jednog od istaknutih hrvatskih političara tijekom demokratizacije i osamostaljenja Republike Hrvatske Knjiga je podijeljena u 19 poglavlja, a temelji se na iscrpnom istraživanju svih relevantnih arhivskih izvora.No posebno je važna činjenica ... uto-sri: 09-17 čet-pet: 10-18 sub: 09-13 Ponedjeljkom ne radimo Teleskop centar Tuškanova 31 10000 Zagreb Email: [email protected] Telefon: 01 466 000 4 I leksikografski naslovi su sjajno prošli, novi 'Hrvatsko-njemački praktični rječnik', kao i novo izdanje 'Englesko-hrvatskoga rječnika', zatim 'Osobitosti fizikalnih zakona' Richarda Feynmana i 'Einsteinova najveća zabluda', britka biografija genijalnog znanstvenika koju potpisuje David Bodanis', kažu iz Školske knjige čiji je Lumen ... Einsteinova najveća zabluda intimna je biografija proslavljenog fizičara koja prosvjećuje i otkriva koliko mnogo danas dugujemo Einsteinu - i koliko je još mogao postići da nije bilo svih njegovih toliko ljudskih slabosti. Djelo obiluje anegdotama iz Einsteinova života. Web stranice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Posvuda prihvaćen kao najveći genij svih vremena... Više.

POVEZANE KNJIGE