Beckomberga – Oda mojoj obitelji

Beckomberga – Oda mojoj obitelji - Stridsberg, S | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stridsberg, S
DIMENZIJA
3,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Beckomberga – Oda mojoj obitelji.pdf
ISBN
9856678161068

OPIS

Kad Jimmie Darling, otac mlade Jackie – snažne, no istodobno ranjive protagonistice romana „Beckomberga : Oda mojoj obitelji“ – nakon pokušaja samoubojstva završi u psihijatrijskoj bolnici Beckomberga, Jackie ga svakodnevno posjećuje i provodi ondje sve više vremena pokušavajući ga spasiti od autodestruktivnog ponašanja. Nakon što joj majka otputuje u inozemstvo, psihijatrijska bolnica postaje za Jackie drugi dom. Okružena psihijatrijskim pacijentima, ona kao da nije svjesna jasne linije podjele između ludila i normalnosti, a to je očito i jedan od autoričinih ciljeva: da premosti jaz između „zdravih“ i „bolesnih“, između bezličnih i hladnih društvenih institucija i marginaliziranih pojedinaca. Jackie markira iz škole i manje-više odrasta uz pacijente Beckomberge – ljude kojima je sve oduzeto, a ipak se čine zdraviji i sretniji ondje nego bilo gdje drugdje. Autorica implicira da ludilo, zdravlje i sreća koegzistiraju i unutar i izvan zidova umobolnice, no društvo i njegove institucije čvrsto se i nepopustljivo drže uspostavljenih granica strogog razdvajanja. Kao što ovo mjesto, obilježeno izolacijom i isključenošću, pruža svojim pacijentima utočište i zaštitu od hladnog i nesmiljenog svijeta koji za njih nema razumijevanja, ono pruža Jackie alternativnu obitelj, ali i zaštitu od sebičnosti oca kojeg pokušava spasiti – oca koji od nje traži da svjedoči njegovu samoubojstvu i čija brutalna iskrenost ne poznaje granice.

Kad Jimmie Darling, otac mlade Jackie - snažne, no istodobno ranjive protagonistice romana „Beckomberga - Oda mojoj obitelji" - nakon pokušaja samoubojstva završi u psihijatrijskoj bolnici Beckomberga, Jackie ga svakodnevno posjećuje i provodi ondje sve više vremena pokušavajući ga spasiti od autodestruktivnog ponašanja. Beckomberga je bila poznata ustanova za osobe sa psihičkim poremećajima i bolestima u glavnom gradu Švedske. Drugi dio naslova koji zvuči tako autobiografski "Oda mojoj obitelji" odnosi se i na autoričinu obitelj koja je također imala susreta sa psihičkim bolestima, ali i na sve one obitelji koje su imale nekog svog bližnjeg u ... Kupite knjigu Beckomberga autora: u nakladi .

godinu. Kad Jimmie Darling, otac mlade Jackie - snažne, no istodobno ranjive protagonistice romana „Beckomberga : Oda mojoj obitelji" - nakon pokušaja samoubojstva završi u psihijatrijskoj bolnici Beckomberga, Jackie ga svakodnevno posjećuje i provodi ondje sve više vremena pokušavajući ga spasiti od autodestruktivnog ponašanja. Nakon što joj majka otputuje u inozemstvo ... Posljednji roman, „Beckomberga - Oda mojoj obitelji", objavljen 2014.

POVEZANE KNJIGE