Vlada demokratskog jedinstva

Vlada demokratskog jedinstva - Gregurić, Franjo | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gregurić, Franjo
DIMENZIJA
5,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Vlada demokratskog jedinstva.pdf
ISBN
7282769954782

OPIS

Devet godina nakon prve knjige o Vladi demokratskog jedinstva Franjo Gregurić priredio je, koncepcijski i sadržajno, novo izdanje, u kojem je fokus podrobnije usmjerio na ključne događaje utkane u proces dobivanja međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Gregurić je napisao novu političku uspješnicu u kojoj pozornost čitatelja skreće na stvaranje obrambenih snaga Republike Hrvatske, obradu ratnih događanja u Vukovaru i značenje vukovarske epopeje u kontekstu stvaranja i obrane hrvatske države, proces razdruživanja Republike Hrvatske od SFRJ, međunarodno priznanje Republike Hrvatske te prijam u Ujedinjene narode. Najvažniji dio knjige posvećen je vukovarskoj epopeji, o kojoj vjerodostojno govore (neki među njima prvi put): general Antun Tus, Marin Vidić Bili, Vesna Bosanac, Branko Borković – Mladi Jastreb, Danijel Rehak i Zoran Šangut. Gregurić je pisao knjigu s namjerom da odgovori na mnoga pitanja, nejasnoće i dvojbe. Ishod je djelo koje će postati nezaobilazna literatura za sve koji misle i vjeruju da kroje sudbinu nacije i države – političarima, ali i svim mislećim ljudima koji mogu uistinu utjecati na svoj sadašnji i budući život svoje djece, ali i države u kojoj ćemo, prema riječima autora u proslovu knjige, živjeti i umirati bez gorčine, mržnje ili straha. suizdanje Školske knjige i tvrtke Hanza Media

U užem smislu se pod time podrazumijeva vlada u parlamentarnim sistemima sastavljena od predstavnika svih ili najvećih stranaka predstavljenih u ... Vlada demokratskog jedinstva (17.7.1991. - 12.8.1992.): hrabra, pametna i vlada apsolutno odana RH PRESS U najtežem razdoblju novije hrvatske povijesti, Republika Hrvatska je imala vladu demokratskog jedinstva (u razdoblju od 17.

kolovoza 1992. godine); dakle, u jeku velikosrpske agresije, kad je bio u pitanju biološki ... Vlada demokratskog jedinstva nastavila je djelovati do kolovoza, kad je nakon novih parlamentarnih izbora formirana nova, jednostranačka HDZ-ova vlada.

POVEZANE KNJIGE