Leksikon hrvatskoga srednjovjekovlja

Leksikon hrvatskoga srednjovjekovlja - Šanjek, Grbavac | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šanjek, Grbavac
DIMENZIJA
6,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon hrvatskoga srednjovjekovlja.pdf
ISBN
9490593847902

OPIS

U Leksikonu hrvatskoga srednjovjekovlja, objavljenom u suradnji Školske knjige i HAZU-a, eminentni stručnjaci i poznavatelji kulturne baštine hrvatskoga srednjovjekovlja predstavljaju bogatstvo europske, svjetske i nacionalne kulturne baštine. U tekstualnom dijelu sadržano je gotovo sve što su Hrvati ostvarili na razini književnih, filozofskih, umjetničkih i drugih znanstvenih postignuća i tako pridonijeli europskoj i svjetskoj kulturnoj baštini. Leksikon sadrži ukupno 1200 autorskih kartica teksta. Podijeljen je tematski na četiri zaokružene cjeline u kojima se obrađuju osobe, događaji, pojmovi i kronologija. Interdisciplinarnim pristupom na stranicama Leksikona dobivamo uvid u tisuću godina povijesti koja se odigrala na prostorima koje danas baštinimo, a obilježili smo ih i obogatili našom pisanom kulturom koja je u ranome srednjem vijeku bila trojezična (hrvatski, srednjovjekovni latinski, staroslavenski/crkvenoslavenski) i tropismena (latinica, glagoljica, ćirilica) te umjetničkim izričajem na hrvatskom društvenom i političkom prostoru.

MARC zapis - ID: 48202 ... Mrežna usluga NUK: Novo u Knjižnici služi kako bi korisnici mogli pratiti pristizanje građe (knjiga, CD-a, DVD-a i kartografsku građu) u Sveučilišnoj knjižnici, bilo da je riječ o novim ili postojećim naslovima. Tomislav Galović konstatirao je da se ne radi o konvencionalnom leksikonu, a Leksikon hrvatskoga srednjovjekovlja metodološki je usporedan sa sličnim europskim izdanjima poput njemačkog, francuskoj i engleskog. Zadnje slično izdanje, mnogo skromnije, bio je školski leksikon objavljen prije pola stoljeća, a ovo izdanje, uz ostalo ... Vaši osobni podatci bit će korišteni radi unaprjeđenja usluge webshopa, kontroliranja pristupa Vašem računu i u ostale svrhe opisane u pravilima privatnosti. Nedavno je u nakladi Školske knjige objavljen Leksikon hrvatskoga srednjovjekovlja koji su priredili Franjo Šanjek i Branka Grbavac (LHS 2017).

u izdanju Školske knjige. Predstavljanje će se održati u .

POVEZANE KNJIGE