Nezemaljski izraz njegovih ruku

Nezemaljski izraz njegovih ruku - Jergović, Miljenko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jergović, Miljenko
DIMENZIJA
7,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Nezemaljski izraz njegovih ruku.pdf
ISBN
4042334531512

OPIS

“Nezemaljski izraz njegovih ruku” pripovijeda o Sarajevskom atentatu, o našima i o njihovima, a ustvari o tome da su i jedni i drugi naši, i da je ubojstvo Franje Ferdinanda posljedica modernizacijske i prosvjetiteljske misije bečkih vlasti u Bosni. Princip, Čabrinović i drugovi djeca su svoje epohe, školovani na romanu devetnaestog stoljeća, na poeziji Walta Whitmana, na ruskim anarhistima i atentatorima… Beč ih je opismenio i pružio im priliku da osvoje i ostvare svoje iluzije. Nikada Bosna i zapadni Balkan nisu bili europskiji i bliži Beču, Berlinu i Parizu nego trenutak prije Principova pucnja. Miljenko Jergović napisao je i roman i pripremu za roman. Ujedno ovo je i dokumentarni tekst nastao po nizu drugih dokumentarnih tekstova, a iz njega je zatim trebala nastati velika fikcija. Je li nastala? Je li sve ovo istina, ili je izmišljena pripovijest, omladinski avanturistički roman koji je tužno završio? Knjiga je to koja tjera na razmišljanje i promišljanje, koja povijest ovih prostora propituje bez ideološkog bremena, koja pokušava shvatiti i razjasniti vrijeme te fikcijom oživiti ljude i događaje koji su možda odredili sudbinu kontinenta i nas samih.

Piše o Sarajevu, gradu kojem je posvetio najveći dio svojih gotovo opsesivnih proznih ... Nezemaljski izraz njegovih ruku pripoveda o Sarajevskom atentatu, o našima i o njihovima, a ustvari o tome da su i jedni i drugi naši, i da je ubistvo Franje Ferdinanda posledica modernizacijske i prosvetiteljske misije bečkih vlasti u Bosni. Princip, Čabrinović i drugovi deca su svoje epohe, školovani na romanu devetnaestog veka, na poeziji Volta Vitmana, na ruskim anarhistima i ... Nezemaljski izraz njegovih ruku skica za roman o sinu 49 Moric Alkalaj 67.

Ludost bosanska, oružje srpsko 129. Nezemaljski izraz njegovih ruku pripovijeda o Sarajevskom atentatu, o našima i o njihovima, a ustvari o tome da su i jedni i drugi naši, i da je ubojstvo Franje Ferdinanda posljedica modernizacijske i prosvjetiteljske misije bečkih vlasti u Bosni. Princip, Čabrinović i drugovi djeca su svoje epohe, školovani na romanu devetnaestog stoljeća, na poeziji Walta Whitmana, na ruskim ... Književnik Miljenko Jergović predstavio je u srijedu u Zagrebu svoj roman "Nezemaljski izraz njegovih ruku", u kojoj miješajući fikciju i dokumentaristiku oživljava ljude i događaje koji se povezuju uz Sarajevski atentat 1914., nudeći, kako je rečeno na predstavljanju, novi i drugačiji uvid u okolnosti koje su potencijalno odredile sudbinu kontinenta. Nezemaljski izraz njegovih ruku OGOLIO GA JERGOVIĆ U NOVOM ROMANU PISAO O SARAJEVSKOM ATENTATU: 'On je izazvao nešto krajnje tragično i loše, što traje do danas' Knjiga neobična naslova Miljenka Jergovića u izdanju Frakture Nezemaljski izraz njegovih ruku (Zagreb 2017), govori o atentatu i o atentatima, političkim smaknućima, nestabilnim ekonomskim procesima, ratovima koji su zamračili ove prostore i još traju, kraj im je kažu blizu, ali ga odgađaju.

POVEZANE KNJIGE