Sve čega se ne sjećam

Sve čega se ne sjećam - Khemiri, Jonass Hassen | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Khemiri, Jonass Hassen
DIMENZIJA
10,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Sve čega se ne sjećam.pdf
ISBN
4025443854781

OPIS

Po kvartu se svašta priča, no pravo je pitanje: tko je zapravo Samuel? Činjenice kažu da je dijete Šveđanke i Sjevernoafrikanca, da se nakon završenog pravnog fakulteta zaposlio u Državnom uredu za migraciju, da je volio samo jednu ženu, Laide, i imao samo dvoje bliskih prijatelja, Panteru i Vandada. Redovito je posjećivao svoju baku te je, baš kao i ona, slabo pamtio i zato je sastavljao beskrajne popise… No onda su kočnice bakina auta otkazale, a svima se svijet u sekundi zauvijek promijenio. Stoga kad u svojem berlinskom egzilu na stubama sretne uplakanu Panteru, tajnoviti pisac osjeti neodoljivi poriv da posjeti sve koji su Samuela poznavali i složi mozaik od njihovih sjećanja. “Sve čega se ne sjećam” jednog od ponajboljih suvremenih švedskih pisaca Jonasa Hassena Khemirija priča je o ljubavi i sjećanju, ali i o problemima koji postoje u švedskom društvu ma koliko se ono gledano izvana može činiti idealnim. Preveden na više od dvadeset jezika i dobitnik najprestižnije švedske Nagrade August, ovaj je roman dokaz da je Khemiri uistinu sjajan pisac.“Energična proza inovativne strukture, Sve čega se ne sjećam potvrđuje da Jonas Hassen Khemiri nije samo jedan od najboljih švedskih pisaca, nego i golemi talent našeg doba.” – Vendela Vida “Dovraga, ova knjiga pravo je remek-djelo.”– Patrik Lundberg, Aftonbladet (Švedska) “Divno istraživanje o čovjekovoj motivaciji – zašto volimo, mrzimo, čeznemo i odbijamo jedni druge. Khemiri piše s jasnim osjećajem za perspektivu, a njegova čista, konceptualna proza zaokuplja nas od početka do kraja.” – Nikita Lalwani “Sve čega se ne sjećam zadivljujuće je čitalačko iskustvo.” – Menaiset (Finska)

2005., ne mogu se sjetiti kako se postupalo u svezi tog aneksa". Juretić je cijelo vrijeme, od uhićenja pa nadalje tvrdio da se ničega ne sjeća. - Ne mogu se smatrati krivim jer se ne sjećam ničega što se te prigode zbilo, sjećam se jedino da sam tog dana nešto radio s ocem.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 75283 × Signatura.

POVEZANE KNJIGE