Uber

Uber - Lashinsky, Adam | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lashinsky, Adam
DIMENZIJA
11,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Uber.pdf
ISBN
3639518440462

OPIS

Danas svatko može u džepu imati nešto nevjerojatno: brz i jednostavan način pozivanja potpunog stranca koji će vas odvesti gdje god želite. To omogućuje internetska platforma Uber, koja mijenja svijet kao što su ga ranije mijenjali Microsoft, Apple, Google, Amazon, Facebook i slične kompanije sagrađene na nekim jednostavnim idejama, koje su te kompanije pretvorile u globalne poslovne moćnike. Uber je revolucionirao način na koji funkcionira taksi prijevoz u gradovima. Osnovna ideja bila je jednostavna: riječ je o programu koji je moguće instalirati na svakom pametnom telefonu, a on dopušta korisniku da naruči prijevoz koji ne mora nužno biti standardna vožnja taksijem, nego će po vas doći automobil koji može voziti bilo tko u ugovornom odnosu sa kompanijom Uber. Aplikacijom se spajaju ljudi koji imaju vozilo sa onima kojima treba prijevoz, a vožnja je jeftinija od standardnog taksija i plaća se putem interneta. Na temelju te ideje i te koncepcije stvorena je kompanija Uber, danas jedna od najmoćnijih internetskih kompanija na svijetu. Iza ovog revolucionarnog koncepta prijevoza nalazi se čovjek začuđujuće biografije. U ovoj knjizi nalaze se dvije priče, jedna o Uberovom meteorskom usponu, druga o velikim ambicijama njegovog osnivača i prvog izvršnog direktora, ambicijama koje su bile veće od života. Prije nego što je osnivač Ubera Travis Kalanick postao poznat kao javno lice Ubera njega su omalovažavali jer je bio otrcano obučen, brbljavi lažni poduzetnik grubih manira i megalomanskih ambicija. Kao što su to bile i ostale ikone Silicijske doline, na primjer, Steve Jobs i Elon Musk, on je uvijek usredotočen na sljedeću razornu inovaciju i sljedeći prostor koji će osvojiti. I Uber i Kalanick su stekli reputaciju da su borbeni, nemilosrdni, i željezno čvrsti u borbi protiv konkurenata, a zato su i uspjeli. Kalanick je s jednim partnerom pokrenuo kompaniju 2009. pod imenom UberCab, 2010. pojavila se aplikacija Uber za pametne telefone. Nakon osnivanja krenulo se s prikupljanjem kapitala, a do 2011. prikupljeno je 49 milijuna dolara. Veliki poticaj bio je 2013. kada je Google u Uber uložio 258 milijuna dolara. Uber je do kolovoza 2014. prikupio 1,5 milijardi. Vrijednost kompanije se danas procjenjuje na 41 milijardu dolara, a prihodi za 2016 iznosili su 6,5 milijardi dolara. S ponudom usluge su krenuli iz San Francisca u srpnju 2010., a s međunarodnim širenjem u Parizu u prosincu 2011. Kompanija se nastavila širiti tako da je Uber danas postoji u preko 630 gradova diljem svijeta. Njegovo širenje izazvalo je veliko nezadovoljstvo među klasičnim taksistima, a bilo je i mnogo primjedbi i na Uberove vozače, i na njegov način poslovanja, pa se Uber suočio diljem svijeta s brojnim pravnim problemima, te je aplikacija zabranjena u nizu zemalja i gradova, u Londonu na primjer. Kalanick više nije šef kompanije, zbog jedne afere morao ju je napustiti 2017.

And with Uber, your destination is at your fingertips. Just open the app and enter where you want to go, and a nearby driver will help you get there reliably.

With Ubersuggest's free keyword tool, generate an unlimited number of suggestions for free and take your content creation to the next level while increasing your website's chances of ranking against the competition. © 2020 Uber Technologies, Inc. Privacy Policy | Terms of Use | Terms of Use Uber definition, having the specified property to an extreme or excessive degree; very: an uber fancy restaurant.

POVEZANE KNJIGE