Igrač

Igrač - Šur Puhlovski, Marina | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šur Puhlovski, Marina
DIMENZIJA
5,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Igrač.pdf
ISBN
3038184196232

OPIS

U romanu Igrač Marina Šur Puhlovski duboko zasijeca u maligne obiteljske odnose i razobličava hipokriziju društva u kojem živimo. Pripovjedačica dolazi u posjet svekrvi Bernardi u starački dom, zateče je kako spava, pa odluči da je neće buditi, nego će radije pričekati da se sama probudi. U tih petnaestak minuta čekanja zbijen je cijeli roman u kojem pripovjedačica virtuozno tranšira odnose unutar svoje obitelji, razobličava sve ključne životne ‘poduhvate’ majke i očuha svog muža Maksa, pokazuje koliko su se pogubno upisali u karakter svog sina, te koliko se i sama slabo nosi s Maksovim ljudskim slabostima. U sve je utkan i Maksov mladenački autobiografski roman, kao i Bernardini zapisi, čime se usložnjava perspektiva i daje glas svakom liku u tekstu. Ukratko, Marina Šur Puhlovski napisala je kompleksan, gust, mračan i moćan roman. …………………. “Kada bi se Hieronymus Bosch ponovno rodio i kada bi mu neki moćnik naručio da opet naslika Sedam smrtnih grijeha, sve o ljudskoj naravi i njezinim izopačenjima našao bi u ovom romanu: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost. Marina Šur Puhlovski osvjetljava u metafizičkom smislu život svojih protagonista, dopire do srži svake sudbine i onog što je nadživljava, što postoji smrti i ništavilu usprkos. Stvaralačkom energijom podastire nam te sudbine, ne da bismo im sudili, nego da bismo u njima i kroz njih vidjeli vlastitu sudbinu. Ovaj roman vratit će vam vjeru u književnost kao umjetnost, u to da postoje autorice/autori koji nam šire obzorja, koji nam daju smisao i bivanja i pisanja.” Jadranka Pintarić

Protiv Lokomotive i Dinama je pokazao dio svog raskošnog talenta, usmjerio svoju budućnost prema povratku u Hajduk. Ali, nije to sve što može Sahiti, pamtimo kako je u trening kampu u ... Zlatka Vujovića potresla je smrt njegovog imenjaka, Zlatka Kranjčara, s kojim se susretao na prvoligaškim terenima, ali i s kojim je dijelio reprezentativnu svlačionicu.

| 08:30 -> 09:00 Ćorić je još uvijek igrač Rome koja ga je kupila od Dinama na ljeto 2018. godine 24-godišnji Ante Ćorić do kraja sezone igrat će za ljubljansku Olimpiju koja se u slovenskom prvenstvu bori za naslo… James (35.017) je postao najmlađi igrač s tim postignućem, baš kao što je to bio i kad je prolazio granice od 5.000, 10.000, 20.000 i 30.000 koševa u karijeri.

POVEZANE KNJIGE