Svijet ide dalje

Svijet ide dalje - Krasznahorkai, Laszlo | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krasznahorkai, Laszlo
DIMENZIJA
12,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet ide dalje.pdf
ISBN
1092575866279

OPIS

Svijet ide dalje zbirka je sastavljena od 21 priče. Protagonisti razmješteni po cijelom svijetu, od središta Berlina, Kijeva, španjolskoga radnika u kamenolomu, mađarskoga prevoditelja u Šangaju, turista u Varanasiju, neimenovanoga povjesničara znanosti u priči Taj Gagarin, neprestano maštaju o bijegu, žele otići na jug, žele posjetiti slapove, žele napustiti Zemlju, ali ne miču se s mjesta. Iako su patološki opsjednuti odlaskom iz svoje svakidašnjice, svoje okoline, svoje prošlosti, svoje budućnosti, kad treba donijeti jasnu, jednostavnu odluku o prvom koraku, ti se junaci gube u beskrajnim teorijama o mogućim posljedicama svojega djelovanja, mentalno prelaze kontinente, ali, kao u priči Niz šumsku cestu, oni su kao preživjeli pas koji “se nije micao, sjedio je na punoj crti, sjedio je nasred jedne šumske ceste, zapravo je svejedno je li to bilo petnaest kilometara sjeverno od Los Angelesa ili osamnaest od Kyota ili dvadeset od Budimpešte, sjedio je ondje, tužno gledao i čuvao svog druga i čekao je da dođe netko tko će mu uspjeti objasniti što se dogodilo, ili je jednostavno samo ondje sjedio i čekao da se onaj drugi napokon pomakne pa da obojica nestanu s tog neshvatljivog mjesta”. Krasznahorkaijevo pisanje i razmišljanje organizirano je oko epohalnog otuđenja moderne. Od sjaja transcendentalnoga reda koje je nekoć prosvijetlilo čovjeka, ostala je samo hrpa šarenoga pepela. Mađar L. K. veliki je mističar i tražitelj Boga u svjetskoj književnosti. Tko kroči u njegov pripovjedački svijet bezdana, plaća visoku cijenu – ali gotovo je uvijek bogato nagrađen. NEUEN ZÜRCHER ZEITUNG Promatrač oštra oka i virtuoz jezika ispostavlja račun često apsurdnoj stvarnosti i ismijava je. KLEINE ZEITUNG … radikalan, nepomirljiv, nemilosrdan… upravo je u svojem egzistencijalnom, simboličnom zgušnjavanju ta proza toliko velika. … Krasznahorkai je filozofski utemeljitelj našega svijeta, majstor apsurdnog i grotesknog. BAYERISCHER RUNDFUNK Jedan od velikih izumitelja novih oblika književnosti… u suvremenoj književnosti nema nikoga poput njega. NEW YORK REVIEW OF BOOKS

Da može, rekao bi mi: 'Imali smo šest najljepših godina, ništa se ne sekiraj. Čuvaj Lavića i budi hrabra za nas dvoje', rekla je supruga preminulog glumca Prvak osječke drame, višestruko nagrađivani kazališni i filmski glumac ... Rat oko cjepiva ide dalje, AstraZeneca pristala na sastanak s EU, u Bruxelles šalje Hrvaticu Unija zahtijeva da im farmaceutski gigant isporuči 75 milijuna doza iz britanskih tvorničkih pogona Piše: Jutarnji.hr SVIJET IDE DALJE - Laszlo Krasznahorkai - SVIJET IDE DALJE - Svijet ide dalje zbirka je sastavljena od 21 priče. Svijet ide dalje zbirka je sastavljena od 21 priče.Protagonisti razmješteni po cijelom svijetu, od središta Berlina, Kijeva, španjolskoga radnika u kamenolomu, mađarskoga prevoditelja u Šangaju, turista u Varanasiju, neimenovanoga povjesničara znanosti u priči Taj Gagarin, neprestano maštaju o bijegu, žele otići na jug, žele posjetiti slapove, žele napustiti Zemlju, ali ne miču ... Svijet nije stao i usprkos otežanim okolnostima uzrokovanih COVID-19 ipak smo izložili naše LG profesionalne uređaje na sajmu HoReCa Adria u Opatiji..

Španjolska ide dalje sa suđenjem stricu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada optuženom za pranje novca, objavio je u petak visoki sud nakon što je sudac istrage okončao svoj dio postupka. Svijet Komentari Rijeka & Regija Početna Rijeka Opatija Otoci ... Ništa bez Milana neće stati, a i njegova stranka ide dalje .

POVEZANE KNJIGE