Umrijeti u proljeće

Umrijeti u proljeće - Rothmann, Ralf | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rothmann, Ralf
DIMENZIJA
11,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Umrijeti u proljeće.pdf
ISBN
7711165590815

OPIS

Walter Urban i Friedrich Caroli najbolji su prijatelji, sedamnaestogodišnjaci koji kao muzari rade na seoskom gospodarstvu na sjeveru Njemačke. Kad ih u veljači 1945. prisilno unovače te u odori Waffen-SS-a pošalju pred nadiruću Crvenu armiju, razdvojit će se i proći kroz pakao rata – Walter kao vozač opskrbnih jedinica, a Friedrich kao vojnik na bojišnici. Njihov ponovni susret, jedne zore u proljeće, vrhunac je briljantnog Rothmannova romana, i kulminacija besmisla prikazana na njegovim stranicama. Umrijeti u proljeće roman je u kojemu ponajbolji njemački pisac svoje generacije ispreda priču o posljednjemu ratnom proljeću u Mađarskoj, u kojoj njemački časnici bacaju ručne granate za svojim ljudima kako bi još uopće napadali, a vojnici u zaleđu priređuju očajničke orgije, gledajući u lice smrti. Čak i kada mir dođe u Njemačku, preživjeli će morati pronaći način da žive u sjeni rata, a povratnici da osjete kako su se napokon vratili kući. “Najznačajniji autor svoje generacije.” – Peter Handke “Ralf Rothmann na najboljem je putu da postane klasik suvremene njemačke književnosti…” – Frankfurter Allgemeine Zeitung “Ovo nije samo odličan roman o Drugom svjetskom ratu, o šutnji očeva i frustraciji koju su prenijeli novim generacijama. Umrijeti u proljeće ujedno je i trijumf jezika.“ – Avvenire

MARC zapis - ID: 25836 ... Read "Umrijeti u proljeće" by Ralf Rothmann available from Rakuten Kobo. Walter Urban i Friedrich Caroli najbolji su prijatelji, sedamnaestogodišnjaci koji kao muzari rade na seoskom gospodarst... Umrijeti u proljeće roman je u kojemu ponajbolji njemački pisac svoje generacije ispreda priču o posljednjemu ratnom proljeću u Mađarskoj, u kojoj njemački časnici bacaju ručne granate za svojim ljudima kako bi još uopće napadali, a vojnici u zaleđu priređuju očajničke orgije, gledajući u lice smrti. Ralf Rothmann - Umrijeti u proljeće Fraktura, 2017.

- Die Zeit. U mnogo godina najbolji roman o ratu u Njemačkoj, duboko čovječna, prekrasna antiratna priča univerzalne vrijednosti.

POVEZANE KNJIGE