Tajni dnevnik Hendrika Groena (83 godine i 1/4)

Tajni dnevnik Hendrika Groena (83 godine i 1/4) - Grioen, Hendrik | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grioen, Hendrik
DIMENZIJA
11,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Tajni dnevnik Hendrika Groena (83 godine i 1/4).pdf
ISBN
1392236854208

OPIS

„Ni ove godine ne volim stare ljude. Ja pak imam osamdeset tri godine i jednu četvrtinu.“ Hendrik Groen je možda star, ali još nije ni približno mrtav i ne namjerava to biti. Istina, njegove svakodnevne šetnje sve su kraće jer ga izdaju noge i mora ići liječniku češće nego što bi htio. Pa se može reći da je u poodmakloj životnoj dobi. Ali u toj dobi život je sigurno više od mlakog čaja i geranija u posudi? Hendrik odlučuje započeti pisati dnevnik i otkriti sve uspone i padove tijekom godine dana života u domu za starije i nemoćne u Amsterdamu. A osniva i klub anarhista „Starci, a ne mrtvaci“. A kad se u dom doseli Eefje, žena o kakvoj je Hendrik oduvijek maštao, on počinje laštiti cipele (i zube), češljati ono malo kose što mu je još ostalo i pokušava učiniti nešto od života koji još ima pred sobom, uz smiješne, nježne i strašne posljedice. Neumoljivi Hendrik Groen, najnevjerojatniji nizozemski junak, postao je kulturološki fenomen i bestseler broj jedan u rodnoj Nizozemskoj. A sada, on i njegov anonimni tvorac, čiji identitet se strogo čuva, osvajaju svijet. „Tajni dnevnik Hendrika Groena“ svojom dosjetljivošću i primjerenošću neće oduševiti samo starije čitatelje, nego će šarmirati i nadahnuti i one kojima je istek roka trajanja još daleko. Hendrik Groen započeo je pisati svoj dnevnik na internetskoj stranici časopisa „Torpedo“. O svom romanu kaže: – Nijedna rečenica nije laž, ali nije ni svaka riječ istinita. „Tajni dnevnik Hendrika Groena“ preveden je na više od trideset jezika. Klub „Starci, a ne mrtvaci“: Pravila za članove 1. Cilj kluba je putem izleta učiniti stare dane ugodnijima. 2. Izleti počinju nakon 11 sati ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom ili petkom. 3. Sudionici ne smiju negodovati. 4. Moraju se u obzir uzeti različite slabosti. 5. Mora se uzeti u obzir visina mirovine. 6. Organizator prije izleta neće dati više informacija nego što je prijeko potrebno. 7. Uz poštivanje točaka od dva do šest, sve je dopušteno. 8. Klub je zatvoren. Do daljnjega se ne primaju novi članovi. „Čitajući ovu knjigu puno puta se nasmijete, ali ona je mnogo više od komedije. To je priča o tome kako se prijateljstvo, nesebičnost i dostojanstvo nalaze u čovjekovoj biti. Kad ostarim, želim biti Hendrik Groen. “ — John Boyne, autor međunarodnog bestselera „Dječak u prugastoj pidžami“ „Priča napisana sa srcem, koja me privukla zbijanjem šala na vlastiti račun, lijepo razrađenim likovima i važnim temama. Svatko tko želi ostarjeti dostojanstveno imat će o čemu razmišljati.“ — Graeme Simsion, autor međunarodnog bestselera „projekt žena“

Nina George. Čudesna je to priča o moći knjiga, obitelji i magije.

. Nažalost, ne možemo prikazati sadržaj koji ste tražili ili sadržaj ne postoji. Za 5 sekundi bit ćete preusmjereni na početno stranicu. Hendrik Groen je svoj prvi dnevnik objavio 2014.

POVEZANE KNJIGE