Regulacija igara na sreću u Europskoj Uniji

Regulacija igara na sreću u Europskoj Uniji - Horak, Hana | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Horak, Hana
DIMENZIJA
11,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Regulacija igara na sreću u Europskoj Uniji.pdf
ISBN
4242871306566

OPIS

Knjiga je važan doprinos proučavanju slobode pružanja usluga u području igara na sreću na unutarnjem tržištu Europske unije te primjene u pravu Republike Hrvatske. Ovo je djelo važno ne samo za sve koji proučavaju to područje nego i za one koji u sklopu tog područja tragaju za temeljnim spoznajama. Kako je i u području regulacije igara na sreću iznimno velik utjecaj presuda Suda Europske unije, posebna je važnost pridana tumačenju pojmova s pomoću analize presuda. Zbog važnosti učinaka igara na sreću – i pozitivnih i negativnih – autorice razmatraju igre na sreću s pravnog, ekonomskog i sociološkog gledišta. Knjiga se sadržajno sastoji od pet tematski zaokruženih cjelina: 1. Priređivanje igara na sreću u Europskoj uniji 2. Pravni okvir igara na sreću – izvori prava Europske unije 3. Presude Suda Europske unije u području igara na sreću 4. Zaštita potrošača i igre na sreću 5. Tržišno natjecanje i igre na sreću. Bit će korisna ne samo studentima na svim razinama studija nego i sudcima, odvjetnicima, pravnim praktičarima te ekonomistima i stručnjacima iz drugih područja kao što su psiholozi i sociolozi.

godine Poziv. Potpisan ugovor mobilnosti Erasmus + sa Sveučilištem Eötvös Loránd u Budimpešti (Mađarska) Sveučilište u Rijeci potpisalo je u veljači ugovor o mobilnosti Erasmus + sa Sveučilištem u Budimpešti (Mađarska) za područje prava.

dr. sc ... Regulacija igara na sreću u Europskoj uniji Većina zemalja u svijetu organiziranje igara na sreću, posebice kockanje i klađenje, zabranjuje ili, češće, licenciranjem stavlja pod državni ... Regulacija igara na sreću u Europskoj uniji .

POVEZANE KNJIGE