Regulacija igara na sreću u Europskoj Uniji

Regulacija igara na sreću u Europskoj Uniji - Horak, Hana | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Horak, Hana
DIMENZIJA
12,43 MB
NAZIV DATOTEKE
Regulacija igara na sreću u Europskoj Uniji.pdf
ISBN
8849870271242

OPIS

Knjiga je važan doprinos proučavanju slobode pružanja usluga u području igara na sreću na unutarnjem tržištu Europske unije te primjene u pravu Republike Hrvatske. Ovo je djelo važno ne samo za sve koji proučavaju to područje nego i za one koji u sklopu tog područja tragaju za temeljnim spoznajama. Kako je i u području regulacije igara na sreću iznimno velik utjecaj presuda Suda Europske unije, posebna je važnost pridana tumačenju pojmova s pomoću analize presuda. Zbog važnosti učinaka igara na sreću – i pozitivnih i negativnih – autorice razmatraju igre na sreću s pravnog, ekonomskog i sociološkog gledišta. Knjiga se sadržajno sastoji od pet tematski zaokruženih cjelina: 1. Priređivanje igara na sreću u Europskoj uniji 2. Pravni okvir igara na sreću – izvori prava Europske unije 3. Presude Suda Europske unije u području igara na sreću 4. Zaštita potrošača i igre na sreću 5. Tržišno natjecanje i igre na sreću. Bit će korisna ne samo studentima na svim razinama studija nego i sudcima, odvjetnicima, pravnim praktičarima te ekonomistima i stručnjacima iz drugih područja kao što su psiholozi i sociolozi.

Priređivanje igara na sreću u Europskoj uniji 2. Pravni okvir igara na sreću - izvori prava Europske unije 3. Regulacija igara na sreću u Europskoj uniji / Hana Horak, Kosjenka Dumančić, Ana Pošćić.

Dopunska literatura Bodiroga Vukobrat, N. (ur): Zbirka presuda Europskog suda, Inženjerski biro, Zagreb, 2011.

POVEZANE KNJIGE