Matematičke osnove statistike

Matematičke osnove statistike - Iličić, Kristjan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Iličić, Kristjan
DIMENZIJA
7,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Matematičke osnove statistike.pdf
ISBN
9220727335781

OPIS

Knjiga je namijenjena svima koji na temeljnoj razini žele shvatiti zakonitosti statistike i njezinu primjenu. Sadržaj je odabran da u što većoj mjeri obuhvati potrebe studenata tehničkih i prirodoslovnih fakulteta, ekonomije, medicine te stručnjacima koji svoja postojeća znanja iz statistike žele iznova utvrđivati i produbljivati. Postupno se od jednostavnih matematičkih koncepata skupova, kombinatorike i vjerojatnosti dolazi do tumačenja i primjene statističkih metoda u teoriji uzoraka, statističkih procjena i statističkih testova. Izlaganje prate brojni primjeri iz praktičnog iskustva kroz koje čitatelj može postupno shvatiti i usvojiti važne statističke zakonitosti. Gradivo je izvedeno elementarnim matematičkim koracima u kojima su važni izrazi, brojne slike i tablice istaknuti u boji.

O knjizi: Knjiga je namijenjena svima koji na temeljnoj razini žele shvatiti zakonitosti statistike i njezinu primjenu. Sadržaj je odabran da u što većoj ... Matematičke osnove statistike Tekstualna građa, tiskana .

Matematičke osnove za ekonomske analize (5 ECTS) Osnove financijske matematike (4 ECTS) Makroekonomija (6 ECTS) Osnove prava (4 ECTS) Peti semestar. Poglavlje 1 - rješenja teorijskih pitanja iz knjige "Osnove statistike" Nastavni materijali dostupni su na stranicama sustava Loomen Za pristup nastavnim materijalima kolegija potreban je [email protected] račun kojeg studenti preuzimaju na Fakultetu. Kolegij obuhvaća pregled temeljnih pojmova i rezultata iz vjerojatnosti i matematičke statistike, financijske matematike, te matematike životnih i neživotnih osiguranja. Studenti koji polože ovaj predmet savladat će osnove teorije kamatnih stopa i diskretnih novčanih tokova. Instrukcije iz statistike Poduke za VJEROJATNOST I STATISTIKU Kvaliteta poduke proizlazi iz vrhunskog znanja, neprekidnog proučavanja i podučavanja sveukupne matematičke materije. Poštovani studenti, Predrok iz kolegija Matematičke metode u financijama održati će se 7.1.2021 u 16 sati u dv 3.

POVEZANE KNJIGE