Oprost

Oprost - Šteger, Aleš | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šteger, Aleš
DIMENZIJA
11,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Oprost.pdf
ISBN
8094029624679

OPIS

Godina je 2012. Mjesto događanja Maribor, Europska prijestolnica kulture. Struktura istovremeno nadrealna i hiperrealistična. Dramatis personae koje Aleš Šteger nabraja na samom početku svoga romana Oprost raznolike su, od Adama Belyja, bivšeg dramaturga i vođe scijentologa i Rose Portero, njegove pomoćnice, radijske novinarke, do plejade najraznolikijih likova od vrha do dna društvene ljestvice. Među njima, u dramskoj strukturi mističnoga trilera, trinaest odabranih, trinaest posvećenih, trinaest krakova hobotnice koja proždire sve pred sobom, hobotnice za koju smo krivi jer smo dopustili njezino postojanje i jer je hranimo svojim šutnjama. Hobotnica, metafora dobro poznata u našim krajevima, utjelovljuje Velikog Orka, neodredivo i neuhvatljivo Nešto sazdano od laži, tajni, strahova, skrivanja i koječega drugog, bez otpuštanja i oprosta čijih grijeha, bez oslobođenja čijih duša, nema mogućnosti stvarnog očišćenja, a možda ni tada. Oprost Aleša Štegera izvanredno je napisan roman prožet crnim humorom, samoironijom i promišljanjem sadašnjega trenutka u prepletu prošloga i budućega, upozorava, opominje i čini suodgovornim svakoga tko okrene glavu i ne učini ništa.

Joseph Maldonado-Passage, poznat i kao 'Joe Exotic', nije dobio oprost, iako je njegov tim u ponedjeljak objavio kako su 'uvjereni kako će dobiti oprost'.Rekli su i lokalnim medijima kako imaju spremnu limuzinu za njega, kao i šminku, odjeću te stručnjaka za mentalno zdravlje. A oprost kazne - indulgentia poenae jest upravo to oslobođenje vremenite kazne, brisanje zaslužene sankcije, koju prima raskajani vjernik, penitent. Kolike god bile krivnje i kazne, Bog ih može po svom milosrđu izbrisati, ali ih je prepustio posluživanju Crkve. Oprost se konkretno odnosi na Misu za život koja će se održati danas u katedrali sv.

Ne muče nas bolni osjećaji ljutnje, srdžbe ili otpora prema njima. Nikada ne zaboravite oprostiti. Posts about oprost written by Ivana Petrić, Bojan Terglav, Miroslav Filipović, Tamara Žiger, katdrvodelic, Zdravka Grund, CRO SCIJ, sanjapetrovicc, Ivana Tarnaj ... "Oprost je otpuštenje pred Bogom vremenite kazne za grijehe kojih je krivica već izbrisana; to otpuštenje vjernik, pravo raspoložen i uz određene uvjete, dobiva posredovanjem Crkve koja, kao poslužiteljica otkupljenja, svojom vlašću dijeli i primjenjuje blago zasluga Krista i svetaca". Molitve za oprost grijeha od Boga i oprost drugima trebaju biti dio naše svakodnevne duhovnosti.

POVEZANE KNJIGE