Knjiga o moru

Knjiga o moru - Stroksnes, Morten A. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stroksnes, Morten A.
DIMENZIJA
5,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga o moru.pdf
ISBN
3160408118142

OPIS

Trebalo je proteći tri i pol milijarde godina otkako se razvio prvi primitivni život u moru da me jedne kasne subotnje večeri u srpnju, dok sam bio na večeri s nekim veselim društvom u središtu Osla, nazove Hugo Aasjord. “Jesi li vidio prognozu vremena za idući tjedan?” upitao me. (…) U Hugovim je planovima bilo nešto privlačno, nešto čega ponekad nisam bio ni svjestan, a čega možda još nisam svjestan, nešto što je na rubu vidnoga polja, kao kad rotirajuće svjetlo svjetionika munjevitim bljeskom cijepa mrak. Imao sam mnogo drugoga posla, ali sam ipak bez oklijevanja odgovorio: “Da, idemo na more u lov na grenlanđanku.” Knjiga o moru Mortena A. Stroksnesa oda je pokušaju dvojice prijatelja da ulove morsku neman koju smatraju mitskom. Senzacionalno dobra, Knjiga o moru čita se poput najnapetijeg romana. Izvanredna knjiga o morskim pustolovinama i prijateljstvu koja se dugo pamti. “Remek-djelo, ništa manje od toga. Ova priča zavrijedila je mjesto među klasicima poput Hemingwayeva Starca i mora.” — Bergens Tidende “Knjiga o moru udahnjuje novi život u žanr non-fictiona. Ona je puno više od priče o dvojici prijatelja koja idu u ribolov. Govori o svemu što more čuva u sebi: misteriju, ljepoti, dramatičnosti, smrti, ali povrh svega — o životu.” — Dagens Naringsliv “Neodoljiva i neobično zanimljiva knjiga koja upeca čitatelja već na prvoj stranici.” — Nordlys “Pravi izazov za uobičajeno shvaćanje proze! Knjiga o moru bogato je djelo koje pršti energijom i potaknut će vašu žudnju za putovanjem.” — Prosa

Senzacionalno dobra, Knjiga o moru čita se poput najnapetijeg romana. Izvanredna knjiga o morskim pustolovinama i prijateljstvu koja se dugo pamti.

Klasična norveška razvedenost obale, prekrasne pješčane plaže, mrke visoke planine koje graniče s morem, krajolik kao iz bajke. Zahvaljujući golfskoj struji koja prolazi upravo tim područjem, klima Lofotskih otoka mnogo je Triptih o moru - O strahu, zaboravu i o radosti Slobodana Novaka sadržava tri lirske proze - Neman, Da sjednemo? i Buđenje uz večernja zvona.

POVEZANE KNJIGE