Malaparte, smrt kao ja

Malaparte, smrt kao ja - Monaldi, Rita | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Monaldi, Rita
DIMENZIJA
6,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Malaparte, smrt kao ja.pdf
ISBN
7134754127899

OPIS

Otok Capri, kolovoz 1939. Italija je u raljama fašizma, a Drugi svjetski rat samo što nije počeo. Na blistavoj zabavi pod zvijezdama prepunoj talijanskih aristokrata, nacista, špijuna i milijunaša, književnik Curzio Malaparte, veliki zavodnik i enfant terrible fašističkog pokreta, susreće zagonetnu ljepoticu, ženu koju je čekao cijeli život. Ali noć je još mlada i prije nego završi, Malaparte će se sukobiti s časnikom SS-a i uvući u spletku koja bi mogla odlučiti sudbinu svijeta, a dvojica će mu agenata Mussolinijeve tajne policije dati do znanja da ga sumnjiče za ubojstvo mlade engleske pjesnikinje. Svjestan da mu zatočeništvo donosi smrt, Malaparte se skriva, ali se ne predaje. Prije nego dođu po njega, odlučan je otkriti tko mu pokušava podvaliti, ali i podvući crtu pod niz pustolovina, grešaka, junaštava i kukavičluka koje je nazivao životom. “Veliko književno djelo, težak poduhvat koji je spisateljskom paru Monaldi & Sorti pošao za rukom. Velika svečanost ljepote pripovijedanja.” Walter Veltroni “Eksplozivan triler koji se proguta u tren oka.” Il Messaggero “Krimić s genijalnim razrješenjem. Od srca hvala autorima.” Il giornale d’Italia “Sjajan zaplet čija je snaga u preuzetom malaparteovskom stilu, muzikalnosti ponavljanja, ironično patetičnom nehaju, znalačkom omjeru priče i kronike.” Stenio Solinas, Il Giornale “Iako su ga napisali Monaldi & Sorti nakon njegove smrti, Malaparte, smrt kao ja najbolji je Malaparteov roman. Njegov je prepoznatljivi pripovjedački glas u romanu drzak i ulašten, poput cipela plesača tanga.” Diego Gabutti, Italia Oggi

Otok Capri, kolovoz 1939. Italija je u raljama fašizma, a Drugi svjetski rat samo što nije počeo. Njihov posljednji roman "Malaparte, smrt kao ja", objavljen u Frakturi, opet se dotiče bolne talijanske povijesti, ovog puta nešto recentnije, one fašističke.

Na blistavoj zabavi pod zvijezdama prepunoj talijanskih aristokrata, nacista, špijuna i milijunaša, književnik Curzio Malaparte, veliki zavodnik i enfant terrible fašističkog pokreta, susreće zagonetnu ljepoticu, ženu koju je čekao cijeli život. Otok Capri, kolovoz 1939. Italija je u raljama fašizma, a Drugi svjetski rat samo što nije počeo.

POVEZANE KNJIGE