Kronika vesele zavjere

Kronika vesele zavjere - Schuberth, Richard | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schuberth, Richard
DIMENZIJA
10,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Kronika vesele zavjere.pdf
ISBN
6157726462212

OPIS

Kad markantni ali vremešni profesor Katz u vlaku za Beč upozna tinejdžerku Biggy, ostali putnici teško mogu naslutiti da upravo počinje pustolovina njihovih života. Njihova glavna misija postaje spriječiti mladoga nadobudnog pisca Renéa Mackensena da napiše roman o Katzovoj neprežaljenoj ljubavi Klari Sonnenschein. Renéu je naime dovoljno to što zna da je Klara preživjela koncentracijski logor kako bi ispleo priču o njoj koja nema nikakve veze s time kakva je ona uistinu bila. Katz i Biggy kuju nevjerojatnu zavjeru koja je minuciozno razrađena i pomalo okrutna, ali i neizmjerno duhovita i pametna. A njezini protagonisti u potrazi za istinom morat će iz austrijske idile putovati sve do Beograda i Tel Aviva. Kronika vesele zavjere prvi je roman prokušanog austrijskog esejista, dramatičara i pjesnika Richarda Schubertha. U njemu se miješaju mašta, oštroumnost i vic, a posebne poslastice su aforizmi kojima se otvaraju poglavlja. Pravi recept kako misliti svojom glavom i sačuvati neovisan duh!

Kada markatni profesor Katz u vozu za Beč upozna tinejdžerku Biggy, ostali putnici teško mogu da naslute da upravo počinje avantura njihovih života. Njihova glavna misija postaje da spreče mladoga pisca Renea Mackensena da napiše roman o Katzovoj neprežaljenoj ljubavi Klari Sonnenschein.

U njemu se miješaju mašta, oštroumnost i vic, a posebne poslastice su aforizmi kojima se otvaraju poglavlja. Richard Schuberth: Kronika vesele zavjere. Duhovit, pametan i provokativan roman pripovijeda priču o neobičnom prijateljstvu koje će se roditi između postarijeg profesora filozofije Katza i mlade djevojke Biggy nakon slučajnog susreta u vlaku.

POVEZANE KNJIGE