Kristalno zvono

Kristalno zvono - Božić, Mirko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Božić, Mirko
DIMENZIJA
4,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Kristalno zvono.pdf
ISBN
7087066834558

OPIS

Miris kolača i hrane onaj je koji će nas najčešće, kao kod Prousta, odvesti u djetinjstvo, razbuditi lijepa i manje lijepa sjećanja, u nama rasplamsati neke zatomljene emocije. Majčina kuharica, zapisana u tipičnom socijalističkom rokovniku, prepuna recepata za sva obična, svakodnevna jela, za kolače koji su se radili o slavljima ili da se u kući ima nešto slatko, Mirku Božiću poslužila je kao okidač da ispiše niz pripovijedaka o rodnome Mostaru, o obitelji, odrastanju, o sebi. Pjesnički zaigran, poput djeteta pred bombonijerom, autor svakim novim okusom, svakom poslasticom uranja dublje u sjećanje te rekreira svijet izgubljen u vihoru rata i bolesti. Ovaj složenac pred čitateljem se otvara kao rasuti roman, kao poznata priča jer ona je jednako posebna i univerzalna priča o sazrijevanju i shvaćanju svijeta oko sebe. Poput kolača, brižno pripravljanog, posluženog s ljubavlju Kristalno zvono postaje najljepši i najtrajniji spomen koji umjetnik može sagraditi majci te darovati gradu djetinjstva.

Ova memoarska proza, knjiga međusobno isprepletenih priča, izrasla je iz majčine kuharice pa tako svako ... Poput kolača, brižno pripravljanog, posluženog s ljubavlju Kristalno zvono postaje najljepši i najtrajniji spomen koji umjetnik može sagraditi majci te darovati gradu djetinjstva", stoji u recenziji knjige "Kristalno zvono". Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter, kao i putem aplikacije za Android i iOs. II Mirko Božić - Kristalno zvono Prodajem knjigu iz naslova Cijena 70,00 kuna + pt ili U petak 8.

Riječ je o knjizi sjećanja na voljenu majku i izmučeni rodni grad Mostar. Ova memoarska proza, knjiga međusobno isprepletenih priča, izrasla je iz majčine kuharice pa tako svako ... Poput kolača, brižno pripravljanog, posluženog s ljubavlju Kristalno zvono postaje najljepši i najtrajniji spomen koji umjetnik može sagraditi majci te darovati gradu djetinjstva", stoji u recenziji knjige "Kristalno zvono".

POVEZANE KNJIGE