Palčica

Palčica - Andersen, Hans Christian | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andersen, Hans Christian
DIMENZIJA
4,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Palčica.pdf
ISBN
2771223511216

OPIS

Palčica Hans Christian Andersen Prekrasna i nježna, Palčica je izrasla iz zrna ječma i silne želje jedne nepoznate žene. Sićušnoj je djevojci bajkoviti svijet priredio razna iznenađenja, nedaće i izazove. Bila je zarobljena među žabama, zgrabio ju je hrušt i udomila poljska mišica. Na tom putu pronašla je brojne saveznike – ribe, leptira i predivnu pticu, a svojom je upornošću dokazala da je srčanost daleko vrjednija od fizičke veličine. Klasičnu priču najvećeg pripovjedača bajki svih vremena, Hansa Christiana Andersena, svojim je osobitim stilom ilustrirala poznata hrvatska ilustratorica Marsela Hajdinjak, a s danskoga preveo Ludwig Bauer.

Osnivač ustanove je Kristina Manjkas. Osnivač je ujedno i ravnatelj vrtića.

Mišica - mala mišica je spasila Palčicu od hladnoće. Dopustila joj je da živi s njom, ali je morala pomagati joj u čišćenju kuće i morala je mišici svaki dan pričati priče. Palčica, hrvatski dokumentarni film iz 2006.

POVEZANE KNJIGE