Gora sa sedam krugova

Gora sa sedam krugova - Merton, Thomas | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Merton, Thomas
DIMENZIJA
12,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Gora sa sedam krugova.pdf
ISBN
6181525667530

OPIS

Gora sa sedam krugova jedna je od najpopularnijih knjiga ikada napisanih o čovjekovoj potrazi za vjerom i nutarnjim mirom. Donoseći potresnu životnu i duhovnu priču Thomasa Mertona, jednoga od duhovnih velikana 20. stoljeća, knjiga opisuje kako se dogodilo da je mlad, briljantan čovjek, prepun strasti, želje za svjetovnim užitcima i težnje k uspjehu, napustio obećavajuću literarnu karijeru i započeo traganje za duhovnošću koje ga je dovelo do vjere i krštenja u Katoličkoj Crkvi, a potom i do ulaska u strogi trapistički red. Opisujući svoja životna previranja i povlačenje od svijeta nakon što je bio duboko uronjen u njega, Merton u ovomu nenadmašnom klasiku govori o duhovnim stremljenima koja su svojstvena svakomu čovjeku u potrazi za smislom. Prožeta temeljnim pitanjima, dubinom misli i jednostavnošću izričaja knjiga Gora sa sedam krugova dotakla je srca milijuna čitatelja te se smatra jednim od najutjecajnijih duhovnih djela svih vremena. Ovo neizostavno štivo za svakoga vjernika, ali i za sve one koji traže svoj životni put, one koji misle da su ga nepovratno izgubili, kao i za one koji ne znaju da ikakav put postoji, biskup Fulton J. Sheen s pravom je nazvao “Augustinovim Ispovijestima 20. stoljeća”. Gora sa sedam krugova priča je o nadi protiv svake nade, o tome kako i iz kamenja mogu nastati djeca Božja, a sada u novomu Verbumovu izdanju biva dostupna svima onima koji tragaju za istinom i smislom.

Nakon desetak godina formacije i života u francuskoj opatiji Sept Fons dolazi do osnivanja prvog samostana trapista u Češkoj. „Gora sa sedam krugova" priča je o nadi protiv svake nade, o tome kako svaki čovjek može doživjeti čudesan put preobrazbe, a sada u novomu Verbumovu izdanju biva dostupna svima onima koji tragaju za istinom i smislom. Knjiga „Gora sa sedam krugova" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr Gora sa sedam krugova jedna je od najpopularnijih knjiga ikada napisanih o čovjekovoj potrazi za vjerom i nutarnjim mirom.Donoseći potresnu životnu i duhovnu priču Thomasa Mertona, jednoga od duhovnih velikana 20.

Donoseći potresnu životnu i duhovnu priču Thomasa Mertona, jednoga od duhovnih velikana 20. stoljeća, knjiga opisuje kako se dogodilo da je mlad, briljantan čovjek, prepun strasti, želje za svjetovnim užitcima i težnje k uspjehu, napustio obećavajuću literarnu ... Gora sa sedam krugova, koju je tada biskup Fulton J.

POVEZANE KNJIGE